Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruuna-vadelmapiiras

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa muscovadosokeria
  • 1 muna
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • yhden sitruunan kuoriraaste ja mehu

täyte:

  • ½ prk (170 g) Lemon curd -tahnaa
  • 6 dl pakastevadelmia
  • 2 rkl perunajauhoja

päälle:

  • 3 munanvalkuaista
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4-6 tippaa sitruunamehua
  • 0.5 dl kookoslastuja

Koristelu:

  • tomusokeria
  • kookoslastuja

Valmistusohje

 

1. Vatkaa voi ja ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen munasokerivoivaahtoon. Lisää huolellisesti pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu. Kaada ja painele taikina voidellun, halkaisijaltaan 25–26 cm:n, piirasvuoan pohjalle ja paista pohjaa 175-asteessa uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia. Voit tehdä piiraan myös annosvuoissa.

2. Kun pohja on valmis, nosta se jäähtymään hetkeksi. Levitä pohjalle lemon curd -tahnaa. Sulata pakastevadelmat, sekoita niihin perunajauhot ja kiehauta vadelmat. Lisää vadelmat lemon curd -tahnan päälle. Sokeria ei ole pakko lisätä, sillä sitruunatahna on itsessäänkin hyvin makeaa. Laita piirakka uuniin samaan lämpötilaan 8–10 minuutiksi.

3. Valmista kuohkea marenki piiraan päälle. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan ja vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa tomusokeri, vaniljasokeri ja muutama tippa sitruunamehua. Lopuksi sekoita varovasti joukkoon kookoslastut. Ota piiras uunista ja levitä marenki päälle. Laita piiras uuniin pariksi minuutiksi, kunnes marenki on saanut kauniin kullanruskean värin.

4. Anna piiraan jäähtyä hyvin. Ripottele pinnalle hieman tomusokeria ja tarjoile mahdollisimman pian kookoslastujen kanssa.

Ohje Elina Todorov, Tampere

  • Toimituksen huomio: Muutimme pinnalle tulevan valkuaisvaahdon kookosmarengiksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruuna-vadelmapiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.