Sitruunasilakat
- Maidoton
Ainekset
- 600 g silakkafileitä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ dl sitruunamehua
- 1 dl vettä
- 2 tl sokeria
- ½ dl rypsiöljyä
- ¼ dl korppujauhoja
- ½ tl suolaa
- ¼ tl pippuria
- ¼ tl pippuria
- 100 g purjoa
- pieni nippu persiljaa
Valmistusohje
- 4 annosta ateriaksi, 8 alkupalaksi
- Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu, pilko purjo suikaleiksi, hienonna persilja.
- Lado silakkafi leet nahka alaspäin leivinpaperille, ripottele niille suolaa, pippuria, purjosuikaleita ja persiljasilppua.
- Rullaa silakat, lado vuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja.
- Sekoita sitruunamehu, kuori, sokeri ja rypsiöljy, kaada silakoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Tarjoa kylmänä alkuruokana ruislimpun viipaleen päällä tai lämpimänä pääruokana perunalumen ja vihreän salaatin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunasilakat