Teriyakisilakat
Teriyakisilakat silataan aasialaisella makean suolaisella maustekastikkeella. Herkullinen fuusioruoka maistuu ihanalta keitetyn riisin kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Teriyakisilakat:
- 300 g isoja silakkafileitä
- 1 ½ dl Teriyakikastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl seesamiöljyä
Valmistusohje
Teriyakisilakat tehdään helposti näin:
1. Poista silakoista selkäevät ja leikkaa fileet pituussuunnassa kahteen osaan. Rullaa fileet nahkapinta ulospäin ja nosta kevyesti voilla voideltuun uunivuokaan.
2. Sekoita teriyakikastike, soija ja seesamiöljy. Kaada kastike silakkarullien päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Katso myös: Pyöräytä silakkapihvit pannulla tai uunissa – 4 helppoa ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Välimeren silakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Teriyakisilakat