Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Teriyakisilakat

Teriyakisilakat silataan aasialaisella makean suolaisella maustekastikkeella. Herkullinen fuusioruoka maistuu ihanalta keitetyn riisin kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Teriyakisilakat:

  • 300 g isoja silakkafileitä
  • 1 ½ dl Teriyakikastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä

Valmistusohje

Teriyakisilakat tehdään helposti näin:

1. Poista silakoista selkäevät ja leikkaa fileet pituussuunnassa kahteen osaan. Rullaa fileet nahkapinta ulospäin ja nosta kevyesti voilla voideltuun uunivuokaan.

2. Sekoita teriyakikastike, soija ja seesamiöljy. Kaada kastike silakkarullien päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Katso myös: Pyöräytä silakkapihvit pannulla tai uunissa – 4 helppoa ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Välimeren silakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Teriyakisilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.