Välimeren piirakka
Välimeren piirakka on Kotilieden lukijoiden kasvisruokakilpailun satoa. Se sai kilpailussa raadilta toisen sijan. Tämä suolainen piirakka on hieman työläs, mutta vaivannäön arvoinen piiras, joka hurmaa herkullisuudellaan. Peruna antaa piirakan pohjalle mukavaa rapeutta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 125 g margariinia
- ¾ dl perunasosejauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¼ dl korppujauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl vettä
täyte:
- 200 g munakoisoa
- 2 rkl öljyä
- 50 g rucolaa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 200 g vuohenmaitojuustoa
- 2 tlk Valio yrtit -rahkaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl mustia oliiveja viipaleina
- 0.5 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 tl Provencen yrttisekoitusta
koristelu:
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- hieman rucolaa
Valmistusohje
1. Nypi margariini, perunasosehiutaleet, leivinjauhe, vehnäjauhot ja korppujauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka hetkeksi kylmään. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä ja paista viipaleet öljyssä pannulla.
4. Silppua rucolan lehdet ja levitä piirakkapohjalle. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi vuohenmaitojuusto. Laita paistetut munakoisoviipaleet ja puolitetut tomaatit vuokaan. Lisää päälle juustoviipaleet. Mausta suolalla, mustapippurilla ja Provencen yrttisekoituksella. Tee toinen kerros samoin. Laita päällimmäiseksi oliiviviipaleita.
5. Sekoita kananmunat rahkan joukkoon ja levitä seos piiraan päälle. Paista 200 asteessa noin 30–35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä se tarjoiluvadille.
6. Koristele piirakan keskusta suikaleiksi leikatuilla aurinkokuivatuilla tomaateilla ja rucolalla. Tarjoa vihreän salaatin kanssa joko lounaalla tai iltapalana.
Resepti: Tuula Väyrynen, Oulu
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Helppo, suolainen piirakka valmistaikinasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välimeren piirakka