Värikäs papusalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 4 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- timjamin oksa
- tilkka öljyä
- tilkka makeaa balsamiviinietikkaa
- 2 tl ruokosokeria
- 500 g vihreitä papuja
- 4-6 keitettyä perunaa
- 1 punasipuli
- öljyä
Kastike
- 2 rkl öljyä
- 2 tl makeaa balsamiviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Halkaise tomaatit ja lado ne valkosipulinkynsien kera uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla, ruokosokerilla, öljyllä ja balsamiviinietikalla. Paahda 200-asteessa noin 15 minuuttia.
2. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 5-10 minuuttia. Pakastepavuille riittää muutaman minuutin ryöppäys. Kaada pavut siivilään ja laske pavuille kylmää vettä värin säilyttämiseksi.
3. Lohko perunat ja silppua sipuli, ja ruskista rasvassa.
4. Lado pavut laakealle vadille. Kaada päälle paistetut perunat ja sipuli sekä paahdetut tomaatit. Valuta kastike.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Värikäs papusalaatti