Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vokatut kesäkasvikset

Kesän ensimmäiset juurekset, sokeriherneet ja pavut sopivat vokkiin. Pienet juurekset vain pestään pesu. Paahdetut kasvikset saavat pirteää potkua inkivääri- ja sitruunaruohotahnalla sekä valkosipulilla maustetusta soijakastikkeesta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vokatut kesäkasvikset:

  • erilaisia kesäkasviksia, kuten:
  • pieniä kesäjuureksia (porkkanoita, punajuuria)
  • pieniä kesäsipuleita
  • paprikaa
  • kesäkurpitsaa
  • sokeriherneen palkoja
  • kukka- tai parsakaalia
  • parsanvarsia
  • papuja

mausteliemi

  • ½ tl inkivääritahnaa
  • ½ tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • ½ dl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta

Valmistusohje

Vokatut kesäkasvikset valmistuvat helposti näin:

1. Puhdista ja paloittele kasvikset. Pienille juureksille riittää hyvä pesu. Harvennusporkkanat ja -punajuuret sopivat hyvin vokattaviksi. Paahda kasvikset reiällisessä grillivokkipannussa.

2. Sekoita mausteliemi ja kaada paahtuneet kasvikset liemeen. Tarjoa lisukkeena.

Katso myös: Kasvissyöjän grilliherkut – näihin ruokiin ihastuvat kaikki!

Katso myös Anna.fi/ruoka:Kesäkasviscurry


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vokatut kesäkasvikset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.