Suomalaisravintola sai maailmalla arvostetun viinilehden palkinnon – noteerattiin ainoana suomalaisravintolana
Pitkäjänteinen työ on tuottanut tulosta. Helsinkiläisravintola Muru pokkasi amerikkalaisen viinilehti Wine Spectatorin myöntämän Best of Award of Excellence -palkinnon.
Amerikkalaislehti myöntää palkintoja kolmessa kategoriassa. Award of Excellence -tunnustus on yhden viinilasin arvoinen, Best of Award of Excellence on kahden viinilasin arvoinen ja korkein Grand Award vastaa kolmea viinilasia. Muru sai kunniaa kahden viinilasin verran.
Murun Chef de Sommelier Samuil Angelov ja ravintolan muu henkilökunta iloitsevat palkinnosta.
”On mahtavaa, että meidät on huomioitu sekä kollegojen että kansainvälisen lehdistön taholta siitä työstä, mitä olemme Murussa tehneet. Olemme aina panostaneet laatuun niin keittiön kuin salin puolella. Ensiluokkaiset raaka-aineet ovat olleet keittiöllemme aina itsestäänselvyys, samoin kuin viinit sommeliereillemme.”
Muru on alusta asti noudattanut samaa linjaa ja panostanut niin viineihin kuin salipuolen osaamiseenkin. Ravintolasta löytyy huippuosaamista viinien ja salipuolen palvelun saralla. Ravintolan viinilistasta Angelovin ohella vastaa sommelier Taneli Lehtonen. Hän on voittanut Suomen paras sommelier -kisan kahtena vuonna peräkkäin. Murussa työskentelee myös sommelier Saara Alander, joka palkittiin tänä keväänä vuoden nuorena sommelierina.
Muru on tällä hetkellä ainoa Wine Spectatorin noteeraama suomalaisravintola. Suomi on saanut tunnustusta aikaisemminkin. Helsinkiläinen G.W. Sundmans -ravintola oli ensimmäinen suomalaisravintola, joka on saanut Wine Spectatorin tunnustuksen. G.W. Sundmans ei ole enää toiminnassa.
Lue lisää Kotiliesi.fi-sivuilta
- Kulinaristinen ruskaretki Luxembourgiin
- Syksyn ruokaideoita – ihanuuksia sienistä
- Ruoka.fi: Huijaa itsesi asiantuntijaksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suomalaisravintola sai maailmalla arvostetun viinilehden palkinnon – noteerattiin ainoana suomalaisravintolana