Ruoka

Täydellinen kalakeitto valmistuu porvoolaisen kalakauppiaan ohjeella: "Älä heitä pois perkeitä!"

Kalakeitto on täydellistä hiihtolomaruokaa. Kalakauppiaan ohjeilla onnistut tekemään parasta kalakeittoa koskaan.

Kauppias Tommy Lindström on pyörittänyt Porvoon kalataloa kahden yhtiökumppaninsa kanssa neljä vuotta. Kauppa sijaitsee teollisuusalueella Porvoon Tarmolassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Erikoismyymälälle on ollut selkeästi kysyntää ja se on kaupunkilaisten suosiossa. Kalatiski onkin laaja: sieltä löytyy sekä paikallisia kaloja, että laaja valikoima äyriäisiä ja muita erikoistuotteita.

”Meiltä saa itse savustettua kalaa. Etenkin meillä savustettu lohi käy hyvin kaupaksi. Tiskiltä voi ostaa tuoreen kalan lisäksi myös itse valmistettua lohiquichea, kalapihvejä, kiusausta, savukalasalaattia tai erilaisia kalavoileipiä mukaan tai paikalla syötäväksi kahvikupposen lomassa,” kauppias kertoo.

Porvoon kalatalo
Porvoon kalatalossa savustetaan lohta kaappitolkulla. Savulohi on asiakkaiden suosikkiherkku.

Keittolounas maistuu niin töistä lounastaukoa viettäville kuin eläkeläisillekin.

”Meillä on kuhakeittoa joka torstai lounaalla. Se tehdään paikallisesta kalasta, joka on kalastettu Porvoon saaristosta, maanantaisin on tarjolla lohikeittoa,” Lindström kertoo.

Kalakeitto on todella helppo valmistaa myös itse.

”Älä vain heitä kalan perkeitä pois. Valmista niistä kalakeitolle herkullinen liemi, se voittaa liemikuutiot mennen tullen. Lientä voi käyttää keittojen lisäksi  myös kastikkeissa ja liemipohjissa, ja sen voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.”

 

Artikkeli on osa 3 osaista kalakauppajuttusarjaa, joka on julkaistu 3-18 Kotiliedessä.

Porvoon kalatalo Osoite: Mestarintie 14, 06100 Porvoo, porvoonkalatalo.fi Avoinna: Ma–pe klo 10–17 ja lauantaina klo 9–14. Lounaana on tiistaisin lohikeittoa ja torstaisin kuhakeittoa, ke–pe kalanoutopöytä.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Täydellinen kalakeitto valmistuu porvoolaisen kalakauppiaan ohjeella: "Älä heitä pois perkeitä!"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.