Uuden vuoden parhaat leivontaohjeet – voileipäkakusta nyhtöpullaan ja marenkikakkuun!

Vaikka jouluna olisikin jo syönyt vatsansa pullolleen, on uusi vuosi vähintään yhtä hyvä syy herkutella. Tässä kolme suolaista ja kolme makeaa leivonnaista uuden vuoden juhlien herkkuhetkiin.

Maistuisiko Toast skagen -voileipäkakku, pizzapiirakka ja päärynä-vuohenjuustomoussetartaletit?

toast skagen -voileipäkakku

Yhtä aikaa rento ja juhlava toast skagen -voileipäkakku on nappivalinta uuden vuoden juhlapöytään. Rennosti nakukakun tyyliin koottu voileipäkakku on paitsi näyttävä ja hyvänmakuinen, myös siitä näppärä, että siihen ujutat kuin huomaamatta joulun kalapöydästä tähteelle jääneet makupalat.

Resepti: Toast skagen -voileipäkakku

pizzapiirakka

Pizza on hyvää ja piirakka on hyvää, joten yhdessä niiden täytyy olla vähintään tuplahyvää! Pizzapiirakassa kohtaavatkin molempien herkkujen parhaat puolet: mehevä piiraspohja ja suussa sulava täyte, joka pitää sisällään parmankinkkua ja rucolaa sekä peräti kolmea juustoa: ricottaa, parmesaania ja emmentalia.

Resepti: Pizzapiirakka

päärynä-vuohenjuustomoussetartaletit

Päärynä-vuohenjuustomoussetartaletit ovat täydellinen yhdistelmä rapeaa pohjaa, makeaa päärynää ja pehmeän täyteläistä vuohenjuustovaahtoa. Filokupit ja mousse kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, mutta kokoa leivonnaiset vasta hetki ennen tarjoilua.

Resepti: Päärynä-vuohenjuustomoussetartaletit

Leivo makeksi herkuksi trendikästä nyhtöpullaa, suklaa-brownieita ja juhlava marenkikakku!

kanelinen monkey bread eli nyhtöpulla

Jos haluat yllättää vieraasi, nosta juhlapöytään kanelinen nyhtöpulla. Se tehdään voissa sekä kaneli-sokeriseoksessa pyöritellyistä pienistä taikinanpalasista, jotka on koottu yhdeksi hauskaksi leivonnaiseksi torninmalliseen kakkuvuokaan. Väliin voi lisätä pähkinärouhetta, kuivahedelmiä ja -marjoja tai vaikka kinuskikastiketta. Kun teet pinnalle vielä tahmaisen tomusokerikuorrutteen, nousee nyhtöpulla itseoikeutetusti uuden vuoden juhlapöydän keskipisteeksi.

Resepti: Kanelinen monkeybread eli nyhtöpulla

Appelsiini-suklaabrowniet

Jos jouluna tuli harjoiteltua suklaan syömistä, uutena vuotena se sujuukin sitten jo ammattitaidolla. Appelsiini-suklaabrownie on tuhdin suklainen leivonnainen, jonka pintaa koristaa appelsiinin raikastama tuorejuustomarmorointi. Pieniksi annospaloiksi leikattuna nämä herkkupalat katoavat hetkessä parempiin suihin.

Resepti: Appelsiini-suklaabrowniet

hedelmäinen ilotulituskakku

Jo nimikin sen kertoo: tämä kakku on syytä löytyä uuden vuoden juhlapöydästä. Hedelmäinen ilotulituskakku valmistetaan mantelisesta marenkipohjasta, jonka keskellä oleva kolo täytetään kinuski-kermavaahdolla sekä tuoreilla tai sokeroiduilla hedelmillä. Tämä kakku ei turhia hienostele, vaan räjähtänyt ulkonäkö kuuluu asiaan.

Resepti: Hedelmäinen ilotulituskakku

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti