Reseptit
10
Kiitos

Helppo Toast Skagen -voileipäkakku

Toast Skagen -voileipäkakku on rento ja nopea tehdä. Reunat voi jättää nakukakun tyyliin rennosti auki ja koristella vain kakun päällinen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 siivua Real-leipää
6 siivua täysjyväpaahtoleipää

täyte

2 kananmunaa
1 ps pakastekatkarapuja
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 tl sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tilliä
1 rkl ruohosipulia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

koristeluun

1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
siian- tai lohenmätiä
tilliä
sitruunakuorta
krasseja
mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita kananmunat kattilaan, kaada vesi päälle ja keitä 10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja hienonna. Sulata ja valuta ravut. Hienonna ravut, osan voi jättää koristeluun. Sekoita ranskankerma majoneesin joukkoon. Mausta sinapilla, sitruunamehulla, hienonnetuilla yrteillä ja mustapippurilla.

2. Laita leivinpaperin päälle kolme siivua tummaa leipää vierekkäin. Jos haluat voit kostuttaa leivät maidolla. Levitä täytettä ja laita vaaleat leivät päälle vierekkäin. Lisää kerroksia, kunnes kakku on koottu.

3. Peitä kelmulla ja laita kylmään vetäytymään noin tunniksi.

4. Sekoita manojeesin joukkoon ranskankerma ja levitä kakun päälle, reunat voi jättää auki. Koristele pinta ravuilla, mädillä, tillillä, sitruunankuorella, krassilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/17.

Lisää voileipäkakkuja juhlapöytään:

Kalaisa voileipäkakku

kreikkalainen voileipätorttu

Kreikkalainen voileipätorttu

Voileipäkakku

Italialainen voileipätorttu

Ruoka.fi: Rapupiiras

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo Toast Skagen -voileipäkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X