Uunifeta 5 tavalla – nämäkin raaka-aineet vain paranevat uunissa
Uunifeta on herkkujen herkku. Kun käytät fetajuuston uunin kautta, saat siihen uskomattoman herkullisen maun. Valmistimme uunifetaa 5 eri tavalla.
Uunifeta on trendiherkkujen ykkönen. Aika ajoin sosiaalisesta mediasta nousee yksittäisiä reseptejä, jotka hurmaavat suomalaiset. Nyt suosikiksi on noussut uunifeta, joka on saanut kotikokit sekaisin.
Yksinkertaisia ja maukkaita kotiruokareseptejä ei ole koskaan liikaa. Silloin kun ainekset ovat saatavilla lähikaupasta ja ohje on tarpeeksi helppo ja raaka-aineet halpoja, reseptillä on mahdollisuus nousta suursuosikiksi. Uuni tekee ihmeitä monelle raaka-aineelle. Näissä ohjeissa nakkaamme uuniin parmankinkkua, oliiveja, sitruunaa, pinaattia, seesaminsiemeniä, tomaatteja ja paprikaa.
Uunifeta 5 tavalla
Laitoimme fetajuuston uuniin ja keksimme sille viisi toinen toistaan herkullisempaa lisuketta.
- Oliiveilla ja sitruunalla
- Parmankinkulla ja hasselpähkinöillä
- Uunifeta pinaatilla
- Uunifeta seesaminsiemenillä
- Paprikalla ja tomaateilla
Oliiveilla ja sitruunalla
Silloin kun jääkaapissa lojuu purkki oliiveja, hyödynnä ne tähän. Kaada uunivuokaan fetan kanssa purkki valutettuja oliiveja ja lorauta joukkoon valkoviiniä ja vähän öljyä. Puolita sitruuna ja nosta se pellille. Sitruunasta tulee herkullinen, kun se vähän karamellisoituu pinnasta. Tarjoile feta pastan tai riisin kera. Annos sopii myös ihan vain tuoreen leivän kera.
Parmankinkulla ja hasselpähkinöillä
Oletko koskaan kokeillut paistaa parmankinkkua? Siitä tulee herkullisen rapea ja makukin muuttuu. Kääri parmankinkkua fetan ympärille tai esimerkiksi viikunoiden ympärille. Lorauta annoksen päälle vähän hunajaa ja öljyä.
Uunifeta pinaatilla
Kuinka helppoa ruoanlaittoa! Pakastepinaattipussi uunivuokaan fetan kanssa ja pari viipaloitua valkosipulinkynttä mukaan. Tämän helpommaksi ei pastakastike enää mene.
Uunifeta seesaminsiemenillä
Kieritä fetajuusto mustissa ja vaaleissa seesaminsiemenissä. Siemenet tekevät juustolle herkullisen kuorrutteen. Lisää uunivuokaan säilykekikherneitä. Joukkoon voi pilkkoa tomaatteja. Tomaateista tulee mainio kastike, kun ne kuumenevat uunissa. Tarjoile annos riisin tai tuoreen leivän kanssa.
Paprikalla ja tomaateilla
Tästä annoksesta tuli toimituksen suosikki! Oletko joskus ostanut purkillisen savupaprikajauhetta ja et keksi sille käyttöä? Tähän ohjeeseen jää helposti koukkuun. Savupaprikaa fetan pinnalle ja vuokaan tuoretta paprikaa ja tomaatteja. Nesteeksi vähän oliiviöljyä ja kuivaa omenasiideriä. Annos muhii herkulliseksi kokonaisuudeksi uunin kuumuudessa ja paprikat saavat paahteisen pinnan. Syö alkupalana, leivän kanssa tai sekoita pastan joukkoon.
Lue myös Anna.fi: Näin teet vaahdotetun fetan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunifeta 5 tavalla – nämäkin raaka-aineet vain paranevat uunissa