Kahvi-suklaamousse
Asteekkien aarre, suklaa, saa suun makeaksi ja mielen autereiseksi. Suklaasta valmistuvat monenmoiset jälkiruoat, kuten suklaamousse. Suussa sulava suklaamousse saa tässä herkullisessa reseptissä makua kahvista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
kahvi-suklaamousse:
- 200 g cappucino-suklaata
- 50 g voita
- 2 kpl munankeltuaista
- 2 dl ranskankermaa
- 2 kpl munanvalkuaista
- 1 dl tomusokeria
koristeeksi:
- kahvipapumakeisia
Valmistusohje
Kahvi-suklaamousse valmistuu näin.
- Sulata suklaa, (kahvi) ja voi mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset suklaan joukkoon.
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri.
- Lisää ranskankerma ja valkuaisvaahto suklaan joukkoon. Jaa mousse annoskulhoihin ja anna jäähtyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Koristele kahvipapumakeisilla.
Katso myös: Syntisen hyvä, vegaaninen suklaamousse
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kuuma suklaa x 7 – kokosimme parhaat kaakaojuomareseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kahvi-suklaamousse