Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kahvi-suklaamousse

Asteekkien aarre, suklaa, saa suun makeaksi ja mielen autereiseksi. Suklaasta valmistuvat monenmoiset jälkiruoat, kuten suklaamousse. Suussa sulava suklaamousse saa tässä herkullisessa reseptissä makua kahvista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

kahvi-suklaamousse:

  • 200 g cappucino-suklaata
  • 50 g voita
  • 2 kpl munankeltuaista
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 kpl munanvalkuaista
  • 1 dl tomusokeria

koristeeksi:

  • kahvipapumakeisia

Valmistusohje

Kahvi-suklaamousse valmistuu näin.

  1. Sulata suklaa, (kahvi) ja voi mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset suklaan joukkoon.
  2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri.
  3. Lisää ranskankerma ja valkuaisvaahto suklaan joukkoon. Jaa mousse annoskulhoihin ja anna jäähtyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Koristele kahvipapumakeisilla.
kahvi-suklaamousse
Kahvi-suklaamousse on suloisen makea jälkiruoka. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Syntisen hyvä, vegaaninen suklaamousse

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kuuma suklaa x 7 – kokosimme parhaat kaakaojuomareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahvi-suklaamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.