Reseptit

Keväinen rapusalaatti

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • keitettyjä viiriäisenmunia tai kananmunia

rapuvartaat:

  • 24 kpl jättikatkaravunpyrstöjä

marinadi:

  • 1 tl sitruunaruohotahnaa tai 2 sitruunaruohoa
  • 1 tl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2-3 tl sweet-chilikastiketta
  • 1 rkl öljyä
  • limetin mehu
  • ½ dl silputtua persiljaa

salaatti:

  • sydänsalaatin lehtiä
  • pussillinen salaattisekoitusta tai erilaisia lehtisalaatteja
  • rucolanlehtiä
  • vuonankaalinlientä
  • (2 avokadoa)

kastike:

  • 1 rkl limettimehua
  • 3 rkl sitruunaöljyä tai oliiviöljyä
  • rouhittua merisuolaa myllystä
  • rouhittua mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Keväinen rapusalaatti
  • marinoimisaika 30 minuuttia
  • grillausaika 10-15 minuuttia

  1. Keitä munat kypsiksi, viiriäisenmunia 3 minuuttia, kananmunia noin 8 minuuttia. Jäähdytä hetki kylmässä vedessä.
  2. Sekoita marinadi ja anna ravunpyrstöjen maustua siinä puolisen tuntia. Liota bambuvartaita sama aika kylmässä vedessä. Siivilöi ravut liemestä ja työnnä ne vartaisiin.
  3. Grillaa lieden grillivastuksen alla viitisen minuuttia tai 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa väriä.
  4. Huuhdo ja kuivaa salaatin lehdet. Kokoa salaatinlehdistä ja avokadokuutioista annokset lautasille. Pirskota päälle limettimehua ja öljyä. Pyöräytä pinnalle suolaa ja pippuria. Lisää lautaselle viiriäisen munat tai kananmunalohkoja sekä rapuvartaat.
  • VINKKI: Rapujen sijaan voit pujottaa vartaisiin lohta tai muuta kalaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keväinen rapusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.