Paistettu pinaatti ja rusinoita
Paistettu pinaatti rusinoiden ja pinjansiementen kanssa on katalonialainen herkullinen lisuke. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi paistetun kalan kylkeen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Paistettu pinaatti
- 400 g tuoreita pinaatinlehtiä
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 1 dl rusinoita
- ½ dl pinjansiemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl voita tai margariinia
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Paistettu pinaatti tehdään helposti näin:
- Turvota rusinat vedessä.
- Huuhtele pinaatinlehdet ja nosta ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä reilu minuutti ja valuta hyvin.
- Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa. Halkaise valkosipulinkynnet ja sekoittele kynsiä pannulla pari minuuttia.
- Nosta pinaatti pannulle kolmessa erässä ja sekoita. Lisää mukaan valutetut rusinat. Hauduta 3 minuuttia paistosta käännellen.
- Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarkista maku.
Vinkki: Paistettu pinaatti sopii mainiosti esimeriksi paistetun siian tai höyrytetyn kalakäärön kylkeen.
Lue myös Anna.fi: Näin pikapaistat vihanneksia, papuja ja pähkinöitä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paistettu pinaatti ja rusinoita