Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paistettu pinaatti ja rusinoita

Paistettu pinaatti rusinoiden ja pinjansiementen kanssa on katalonialainen herkullinen lisuke. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi paistetun kalan kylkeen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paistettu pinaatti

  • 400 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl rusinoita
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Paistettu pinaatti tehdään helposti näin:

Pinaattia ja rusinoita
  1. Turvota rusinat vedessä.
  2. Huuhtele pinaatinlehdet ja nosta ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä reilu minuutti ja valuta hyvin.
  3. Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa. Halkaise valkosipulinkynnet ja sekoittele kynsiä pannulla pari minuuttia.
  4. Nosta pinaatti pannulle kolmessa erässä ja sekoita. Lisää mukaan valutetut rusinat. Hauduta 3 minuuttia paistosta käännellen.
  5. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarkista maku.

Vinkki: Paistettu pinaatti sopii mainiosti esimeriksi paistetun siian tai höyrytetyn kalakäärön kylkeen.

Lue myös Anna.fi: Näin pikapaistat vihanneksia, papuja ja pähkinöitä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistettu pinaatti ja rusinoita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.