Reseptit

Sitruunafocaccia

Ainekset

Taikina:

  • 5 dl vettä
  • 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 12 dl pizzajauhoa
  • 1 pss kuivahiivaa

pinnalle:

  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • punasipuli
  • kirsikkatomaatteja
  • basilikaa, oreganoa, rosmariinia tai timjamia

Valmistusohje

Sitruunafocaccia

 

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon kädenlämpöä hieman kuumemmaksi lämmitetty vesi ja öljy. Alusta pehmeä taikina. Anillanistujaisiin na taikinan kohota puolisen tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina 12 palaksi. Pyöräytä palat pallosiksi ja kauli ne soikioiksi.
  3. Purista valkosipulinkynnet öljyyn. Lisää muut mausteet joukkoon ja sivele leipästen pinnat öljyllä. Leikkaa sipuli ohuen ohuiksi renkaiksi ja halkaise tomaatit. Asettele pinnalle sipuliviipaleita, tomaatin puolikkaita ja yrttejä. Kohota leipiä hetken aikaa ja paista 250-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Peitä leivinliinalla ja tarjoa samana päivänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunafocaccia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.