Kuopuksen synttärijuhliin tekemistäni Juustoisesta pekoni-paprikapiirakasta ja Kolmen juuston lohipiirakasta jäi
rahkavoitaikinaa yli, joten päätin tehdä vielä kolmannen, hieman
pienemmän piirakan. Samalla hukkasin jääkaappiin muista piirakoista
ylijääneet juustot. Juustoinen tuli siis tästäkin piirakasta. Ja tosi
hyvä! Yleensä en ole tonnikalan ylimpiä ystäviä, mutta tästä tykkäsin
paljonkin. Ne juustot maistuivat joukossa melkein enemmän kuin kala,
joten ehkäpä siinä syy.

Kuvien kanssa kävi samalla tavalla kuin muillekin tuona päivänä
tarjotuille leivonnaisille eli laatu ja määrä kärsivät suuresti vietävän
kipeän selän takia. Mutta hyvää
siis oli, kuvista huolimatta 😉

Tässä ohje 🙂

Juustoinen tonnikalapiirakka
n. 20 x 30 cm uunipannulle

Pohja:

Rahkavoitaikinaa arviolta 1/4 annos (puolet vehnäjauhoista korvattu grahamjauhoilla)
Täyte:
1 prk tonnikalaa
1/2 pkt (á 170g) Aurajuustoa
1/2 pkt (á 250g) voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa
100 g fetajuustoa
1.5 tl kuivattua tilliä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa
muutama kirsikkatomaatti

Ohje:

Tee rahkavoitaikina (tai käytä jostain aiemmasta piirakasta ylijäänyt rahkavoitaikinan pala). Kaulitse taikina ohueksi. Nosta uunipellille ja sen reunoille.
Sekoita kaikki aineet tomaatteja lukuunottamatta keskenään. Maista ja mausta halutessasi lisää. Kaada piirakkapohjan päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja tiputtele pinnalle.

Paista 225 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista. Piirakka on tosi maukasta myös uudelleen lämmitettynä.