Juustoinen tonnikalapiirakka

Kuopuksen synttärijuhliin tekemistäni Juustoisesta pekoni-paprikapiirakasta ja Kolmen juuston lohipiirakasta jäi rahkavoitaikinaa yli, joten päätin tehdä vielä kolmannen, hieman pienemmän piirakan. Samalla hukkasin jääkaappiin muista piirakoista ylijääneet juustot. Juustoinen tuli siis tästäkin piirakasta. Ja tosi hyvä! Yleensä en ole tonnikalan ylimpiä ystäviä, mutta tästä tykkäsin paljonkin. Ne juustot maistuivat joukossa melkein enemmän kuin kala, joten ehkäpä siinä syy.

Kuvien kanssa kävi samalla tavalla kuin muillekin tuona päivänä tarjotuille leivonnaisille eli laatu ja määrä kärsivät suuresti vietävän kipeän selän takia. Mutta hyvää siis oli, kuvista huolimatta 😉

Tässä ohje 🙂

Juustoinen tonnikalapiirakka
n. 20 x 30 cm uunipannulle

Pohja:
Rahkavoitaikinaa arviolta 1/4 annos (puolet vehnäjauhoista korvattu grahamjauhoilla)

Täyte:
1 prk tonnikalaa
1/2 pkt (á 170g) Aurajuustoa
1/2 pkt (á 250g) voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa
100 g fetajuustoa
1.5 tl kuivattua tilliä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa
muutama kirsikkatomaatti

Ohje:
Tee rahkavoitaikina (tai käytä jostain aiemmasta piirakasta ylijäänyt rahkavoitaikinan pala). Kaulitse taikina ohueksi. Nosta uunipellille ja sen reunoille.

Valuta tonnikalapurkista ylimääräinen neste pois. Murustele aurajuusto, pilko sulatejuusto pienemmiksi noin 1 cm paloiksi ja pilko/murustele fetajuusto.

Sekoita kaikki aineet tomaatteja lukuunottamatta keskenään. Maista ja mausta halutessasi lisää. Kaada piirakkapohjan päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja tiputtele pinnalle.

Paista 225 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista. Piirakka on tosi maukasta myös uudelleen lämmitettynä.

Avainsanat

Kommentit (2)

Tämä kuulostaa hyvältä! Millä korvaisit aurajuuston?

Hei Ruut! Aurajuuston sijasta joukkoon voisi lisätä jotain muuta voimakkaan makuista juustoa esimerkiksi pecorinoa tai puna- tai mustaleima emmentalraastetta. Toki myös miedommat juustot, kuten motsarella käy, mutta tällöin kannattaa maistella, onko täytteessä riittävästi makua/suolaisuutta.

Huomasin muuten, että ohjeessa oli hassusti käsketty sekoittamaan aineet keskenään, vaikka esim. juustoja ei ole pyydetty pilkkomaan. Muokkaan ohjetta hieman selkeämmäksi (vaikken enää muista, miten tarkalleen ottaen sen tein).

Kommentoi juttua: Juustoinen tonnikalapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X