Mainos: Astra Wines
SuklaapossuMainos

Kuohuviinit loppuvuoden juhlahetkiin

Kaupallinen yhteistyö: Astra Wines.

Uusi vuosi ja joulu

Loppuvuoden juhlat lähestyvät jo hurjaa vauhtia. Uskomatonta, että Joulu on jo ensi viikolla ja pian sen jälkeen vaihtuu jo vuosi! Rakastan tätä hetkeä, kun pääsen kehittelemään ja miettimään kaikkia ihania juhlaleivonnaisia, mutta samalla myös stressaan hirvittävästi tulevia juhlahetkiä ja sitä, olenko osannut ottaa kaiken huomioon. Stressiä välttääkseni tähtään usein siihen, että ainakin yksi tarjottavista on tuttu, turvallinen ja myös taatusti hyvän makuinen. Tänä vuonna tuo testattu ja erittäin hyväksi koettu tarjottava on kuohuviini. Eikä mikä tahansa kuohari, vaan Bernard-Massardin klassikkokuohuviini Cuvée de l’Ecusson Brut.

Kauniisti kupliva kuohuviini

Cuvée de l’Ecusson Brut: kuiva, hedelmäinen ja tasapainoinen

Cuvée de l’Ecusson Brut on pirteä ja hedelmäinen kuohuviini. Se on hapokas, tasapainoinen, limettinen ja aprikoosinen. Lisäksi kuohuviiniä kuvataan myös kevyen mineraaliseksi. Sen maku on kypsän hedelmäinen jolloin se ei kuivuudestaan huolimatta tunnu suuta mutristavana vaan sitä on todella miellyttävä nautiskella jopa seurustelumielessä.

Itse tykkään eniten maistella juuri kuivia kuohuviinejä, mutta välillä sopivan kuoharin valitseminen on aikamoinen haaste. Joskus kuivat viinit saattavat maistua turhankin kuivilta ja happamilta, mutta Cuvée de l’Ecusson Brut yllätti minut positiivisesti juuri hedelmäisellä tuoksullaan ja maullaan, sillä näiden ansiosta se oli kuivuudestaan huolimatta todella tasapainoinen. Kuivana kuohuviininä se sopii loistavasti yhteen kalaruokien, äyriäisten, salaattien sekä kasvisruokien kanssa. Meillä maisteltiin kuohuviinia jo lohitahnan ja mätileipien kanssa ja voi että, siinä oli kyllä makupaletti kohdillaan. Ja siis tosiaan, tämä kuohuviini on myös mahtava kilistelyjuoma.

Mun yksi henkilökohtaisista suosikkirypäleistä viineissä on Riesling. Riesling onkin yksi Cuvée de l’Ecussoniin käytetyistä rypäleistä Pinot Blanc-, Chardonney- ja Pinot Noir -rypäleiden rinnalla.

Kuohari

Pitkä historia takaa laadun

Bernard-Massardin Cuvée de l’Ecusson Brut -kuohuviinin historia on saanut alkunsa jo vuoden 1921 Luxemburgissa, jossa Bernard-Massard oli aikoinaan ensimmäinen yksityinen viinintekijä. Kunnianhimo sekä vahvat perinteet ovat tehneet Cuvée de l’Ecussonista klassikon. Suomeen ensimmäiset pullot saapuivat myyntiin yli 20 vuotta sitten, vuonna 1996. Suosituksi kuohuviini tuli, kun sitä oli tarjolla Finnairin lennoilla yli kymmenen vuoden ajan.

Paras hinta-laatusuhde

Maistettuani Cuvée de l’Ecusson kuohuviiniä, ymmärrän hyvin Bernard-Massardin ylpeyden sitä kohtaan. Kuohuviini voitti hinta-laatusuhteeltaan Decanter-lehden parhaan palkinnon (95 pisteellä) vuonna 2017!

Cuvée de l’Ecusson -kuohuviini valmistetaan edelleen perinteisellä menetelmällä eli samppanjamenetelmällä, jonka ansiosta maku ja laatu pysyy vakiona vuodesta toiseen. Kuohuviinin korkeaan laatuun on panostettu alusta asti ja se näkyy tasalaatuisessa kuohuviinissä nykyäänkin.

Kuohuviini perinteisellä menetelmällä

Pieniin ja isoihin juhlahetkiin

Kuten ylempänä jo hehkutin, Cuvée de l’Ecusson Brut sopii loistavasti muun muuassa lähestyviin joulun ja uuden vuoden juhlahetkiin niin ruoan kanssa nautittavaksi kuin kilistelykuohuviiniksi.

Cuvée de l’Ecusson Brut -kuohuviinin pienimmät pullot ovat kooltaan 20 cl, kun taas isoimmasta pullosta kuohuvaa löytyy peräti 3 litraa. Näiden väliin mahtuu useita erikokoisia pullovaihtoehtoja, jolloin sopivan pullokoon löytäminen on helppoa sekä pieniin, keskikokoisiin että suurin juhliin.

Itse odotan jo innolla sekä joulun että uuden vuoden juhlahetkiä, sillä tällä kertaa minulla on näitä maultansa taatusti toimivia kuohuviinejä kaapissa odottamassa korkkaamista. Ja vieläpä juuri sopivan kokoisina sekä meidän kahden aikuisen kilistelyyn jouluna että isomman poppoon kanssa vietettäviin hetkiin uuden vuoden lähestyessä.

Roseviini

Marjaisa Rose-kuohuviini

Rose kuohuviinit ovat tulleet viime vuosina entistä enemmän pinnalle ja ne ovatkin todella suosittuja tällä hetkellä. Maistellessani Cuvée de l’Ecussonin Brutin sisarta, Rose kuohuviiniä, yllätyin iloisesti sen marjaisuudesta. Tämä Rose ei ollut lainkaan punaviinimäinen, kuten aiemmin maistamani Roset, vaan jo ensituoksussa tuli esille mansikkaisuus ja myös punaherukkaisuus. Mansikkaisuus jatkui myös pitkälle jälkimaussa. Rose kuohuviinin kerrotaan olevan myös kypsän karpaloinen ja kevyen mausteinen. Erittäin kuiva ja hapokas Rose sopii hyvin aperitiiviksi tai rasvaisten kaloja ja pikkusuolaisten (kuten suolaisten tähtitorttujen ja helppojen pikkupiiraiden) pariksi.

Juoma Joulun ja Uuden vuoden juhliin

Kuohuvat helposti lähimpään Alkoon

Lisää Bernard-Massardin kuohuviinejä löytyy Astra Winesin omilta sivuilta. Yksittäistä pulloa klikkaamalla pääsee katsomaan, minkä kokoisia pulloja mistäkin tuotteesta löytyy ja samalla voi tarkistaa, löytyykö tuotetta juuri oman kodin tai vaikka työpaikan lähellä olevasta Alkosta. Kuohuviinit saa myös tarvittaessa tilattua suoraan Alkoon, josta ne voi vain käydä hakemassa. Tämä onkin todella näppärä juttu, sillä näin tehden ei tarvitse juosta pitkin maita ja mantuja etsimässä juuri sitä tiettyä Bernard-Massardin pulloa, vaan pullo odottaa tilauksen jälkeen juuri siinä Alkossa, mistä sen pystyy helpoiten ja nopeimmin hakemaan.

Joulun ja uuden vuoden juhliin

Kuohari kilistelyyn sekä esimerkiksi kala- ja äyriäisherkkujen seuraksi

Meillä Cuvée de l’Ecusson Brut kuohuviiniä ollaan maisteltu jo pelkiltään seurustelumielessä sekä muun muassa ihanan savulohimoussen ja mätileipien kanssa. Savulohimoussesta löytyy jo yksi herkkuohje blogista (tätä tein kahtena peräkkäisenä päivänä, sillä ensimmäinen annos hupeni vähän turhankin nopeasti, hups) ja mätileivätkin syntyvät supernopeasti ja helposti vain viidestä aineesta tällä ohjeella:

Mätileivät

Aineet:

muutama siivu tummaa leipää (esim. täysjyväruisleipää tai saaristolaisleipää)

smetanaa

mätiä

1 punasipuli

tilliä

Ohje:

Leikkaa leivän siivuista suupalan kokoisia paloja. Hienonna punasipuli. Nosta lusikalla nokare smetanaa kunkin leivän palan päälle. Lusikoi smetanan päälle mäti. Ripottele pinnalle vielä hienonnettua punasipulia sekä tilliä. Ja eikun nautiskelemaan!

Herkullista loppuvuotta!

Juhliin pikkusuolaista ja kuohuviiniä

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Kuohuviinit loppuvuoden juhlahetkiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X