Laskiaishodarit eli hot dog -laskiaispullat

Laskiaispullat saivat tänä vuonna uuden muodon. Niistä tuli hodareita.

Olin jo tekemässä tähän mennessä parhaita syömiäni laskiaispullia eli kerroshampurilaisia muistuttavia kaksikerroksisia laskiaispullia, mutta yhtäkkiä päähäni pälkähti aiemmin tekemäni hotdog-sämpylät. Noissa sämpylöissä täytteet pysyvät hyvin sisällä, vaikka täytettä olisikin reilusti. Siksi halusin kokeilla, miten yleensä poskilla tursuava täyte pysyy hotdog-muotoisen pullan sisällä. Niin syntyivät nämä hot dog -laskiaispullat. Ja voi että kuinka ihania näistä tuli!

Näistä tuli niin hyviä, että meinasin lopettaa kuvaamisen heti kun maistoin ensimmäisen haukun. Täyte pysyi näissä hyvin ja sitä oli joka haukulla sopivasti. Paitsi jos erehtyi litistää pullaa liikaa ja kermavaahdot pursuivat pois. Paras tapa syödä näitä oli selvästi se, että piti laskiaispullahodaria kädessään niin, että täyte osoitti kattoa kohti. Näin välttyi suurimmalta suttaamiselta.

Leipomisen jälkeen googlettelin samantyyppisiä hodarin näköisiä laskiaispullia ja kyllähän niitä netistä löytyi. Muoto ei siis ole mitenkään ainutlaatuinen, mutta itselleni täysin uusi tuttavuus. Ja myös muulle perheelle.

Kerron nyt samaan hengenvetoon myös noista aiemmin mainitsemistani kaksikerroksista laskiaispullista, jotka siis ovat tuplahampurilaistyyppisiä. Niissä paras on, että yhteen pullaan mahtuu tupla-annos täytettä. Väleihin voi laittaa halutessaan joko samat täytteet kumpaankin väliin tai mikäli ei osaa päättää mitä täytettä laittaisi, voi toiseen väliin laittaa hilloa ja toiseen vaikka mantelimassaa. Ja kumpaankin kerrokseen reilusti kermavaahtoa, nam! Niitä kannattaa myös kokeilla, mikäli kokee että laskiaispullassa pitää olla täytettä reilusti tai haluaa pullaansa useampaa erilaista täytettä.

Tein muuten tämäkin pullataikinan parhaaksi havaitsemallani ohjeella yleiskoneella vaivaten. Pullataikinasta tulee tuolla ohjeella aivan ihanan pehmoinen ja sopivan sitkoinen. Se on niin ihana ohje, että kaikkien näiden pullataikinan kanssa tapeltujen vuosien jälkeen vihdoinkin nautin myös pullanleipomisesta.

Tässä tulee vihdoinkin laskiaispullien ohje.

Laskiaishodarit eli laskiaispulla hot dog

n. 24 kappaletta

Pullataikina:

Pullataikina yleiskoneelle

Lisäksi:

1 muna

raesokeria

Sisälle:

vadelmahilloa/mantelimassaa/nutellaa

4 dl vispikermaa

1 rkl vaniljasokeria

Ohje:

Tee pullataikina erillisen ohjeen mukaan (itse laitoin taikinaan 2 dl sokeria, 150 g rasvaa ja ohjeesta poiketen 1.5 rkl kardemummaa). Lepuuta taikinaa noin 20 minuuttia ennen leipomista.

Jaa taikina kahteen osaan. Jaa kumpikin osa 12 yhtä suureen osaan. Näin sinulla on 24 taikinanpalaa.

Pyörittele palat palloiksi ja sen jälkeen tee niistä noin 13 cm pituisia pötköjä. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Nosta 12 pötköä kummallekin uunipellille. Laita pullien päälle kelmu löyhästi ja sen päälle vielä leivinliina. Jätä nousemaan huoneenlämpöön niin pitkäksi aikaa, että pullat ovat nousseet kaksinkertaisiksi. Tähän kuluu aikaa huoneenlämmöstä riippuen noin 1-2 tuntia.

  

Kun pullat ovat nousseet, voitele ne kevyesti munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 220 asteessa keskitasolla noin 10-12 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet väriä pintaansa ja ovat kypsiä.

Jäähdytä kokonaan. Leikkaa pullan toinen sivu auki ja täytä esimerkiksi hillolla, mantelimassalla tai nutellalla sekä kermavaahdolla. Ei muuta kuin nauttimaan!

Vinkki:

* Jos haluat kokonaan pullista kokonaan munattomia, voitele ne munan sijasta vesi-siirappiseoksella, jossa on siirappia hieman vettä enemmän.

Kommentit

Kommentoi juttua: Laskiaishodarit eli hot dog -laskiaispullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X