Mokkainen minttusuklaajuustokakku ja yhteenveto Uuden vuoden tarjottavista

Liivatteeton After eight juustokakku

Tein Joulukuussa hippasen ennen Joulua Vietävän hyvän After eight -juustokakun, joka valmistui nopeasti ilman liivatetta ja muita ylimääräisiä hyydyttäviä juttuja vain kolmesta aineesta. Ihastuin kakkuun niin paljon, että halusin tehdä sen uudestaan heti Uudeksi vuodeksi. Ensmäisellä kerralla käytin täytteeseen tummia After eight-makeisia ja vispikermaa, mutta tällä kertaa kaapista löytyi niiden sijasta vain tavallisia After eighteja sekä Flora Kuohua. Pelkäsin hieman, miten täyte hyytyy, sillä tummat suklaat hyydyttävät täytettä paremmin kuin miedommat suklaat. Lisäksi Flora Kuohu vatkautuu ilmavammaksi kuin tavalliset vispikermat, jolloin sitä on myös enemmän, eikä se siis hyydy pelkän suklaan voimin niin helposti kuin vispit. Pelosta huolimatta jatkoin kakun tekemistä ja heittelin samalla varmuuden vuoksi täytteeseen After eightejä 300 gramman sijasta jopa 400 grammaa. Mutta oih ja voih! Niinhän siinä kuitenkin kävi, ettei kakku siitä huolimatta hyytynyt tarpeeksi. Kyllähän se pysy koossa, mutta leikatessa huomasi, että täyte oli todella höttöinen, siis to-del-la pehmoinen. Ja myös makia, huh huh. Laitoin täytteen joukkoon myös hieman espressopikakahvijauhetta, mutta kaiken makeuden keskellä sen maku ei oikein tullut esille.

No mutta tulipa kokeiltua. Koska kakun tekeminen ei mennyt kuin Strömsössä, en laita tähän postaukseen käyttämääni ohjetta sellaisenaan, vaan naputtelen sen mielettömän maukkaan eli Vietävän hyvän After eight-juustokakun ohjeen tuonne alemmas. Merkitsen ohjeeseen myös ne tuotteet, joita ei kannata käyttää, mikäli haluaa tehdä kakun liivatteettomana ja haluaa siitä vietävän hyvän 🙂

No mutta ennen kuin laitan kakun ohjeen, niin eikös ensin ole hyvä hetki kirjoitella Uuden vuoden tarjottavista. Kun kerran on vielä tammikuu 🙂

Vuoden vaihtumista vietettiin meillä vain oman perheen kesken. Mutta koska se jos mikä on hyvä syy juhlaan = hyvä syy leipomiseen, niin mein pöydästä löytyi kaksi erilaista suolaista leivonnaista sekä kolme makeaa herkkua. Yksi makeista oli siis mokkainen After eight-juustokakku, ja sen lisäksi pöydässä oli myös Helppoja appelsiini-suklaafudgeja (alaspäin plaraamalla löydät muutkin herkut)…

Helpot marmoroidut appelsiini suklaafudget ovat juhlapöydän herkku

… ja Tuulihattuja murupäällisellä….

… ja suolaisina uunissa paistettuja älynhyviä lihapiirakoita

Itsetehdyt lihapiirakat kiiltävät kauniisti

… ja rieskakakku savuporo- ja savukinkkutäytteillä

Helppo ja nopea suolainen kakku

Räpsäsin herkkupöydästä pikaisen kuvan huonossa iltasella huonossa, värjäävässä keinovalossa. Huoh. Siis en saanut noita värejä mitenkään sellaisiksi, että kuva olisi näyttänyt luonnolliselta ja yhtä houkuttelevalta, mitä luonossa. Hetken jo mietin kehtaako tätä edes laittaa tänne, mutta kuten näette, suljin silmäni ja painoin lähetä nappulaa ja toivoin, että kuva alkaa yhtäkkiä näyttämään paremmalta…

Uuden vuoden tarjottavat, suolaiset ja makeat herkut

Avaan silmät vielä hetkeksi ja naputtelen vihdoin ja viimein tuon minttuisen suklaajuustokakun ohjeen ja siihen liittyvät vinkit. Tässä ne tulevat 🙂

Mokkainen After Eight-juustokakku

Korkea kakku noin 16 cm irtopohjavuokaan, riittää kaikessa makeudessaan n. 12 hengelle

Pohja:

125 g tummia täytekeksejä suklaatäytteellä

n. 1 rkl maitoa

Täyte:

3 dl vispikermaa (testasin myös Flora Kuohua, mutta se ei toimi tässä hyvin)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g After eight suklaata, tumma suklaa edition (säästä n. 3 kpl koristeeksi. Testasin myös tavallisilla After eighteillä, mutta en suosittele niiden käyttöä tässä kakussa)

n. 1.5-2 tl (tai maun mukaan) espressopikakahvijauhetta

Koristeluun mm.:

After Eight-paloja

Tummia täytekeksejä

Marenkeja

jne.

Ohje:

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sen verran maitoa, että murut pysyvät koossa, kun niitä puristaa kädessä. Painele murut n. 16 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Suklaa sulaa todella nopeasti, joten vahdi sitä. Sekoita suklaata n. 10 sekunnin välein, jotta se ei pala. Notkista tuorejuustoa hetki vatkaamalla sitä. Lisää sula suklaa tuorejuuston joukkoon ja vatkaa se kunnolla sekaisin.. Lisää suklaa-tuorejuustoseos kermavaahtoon
ja vatkaa kunnolla sekaisin.

Voitele vuoan reunojen sisäpuoli kevyesti.  Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätimmin. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua vielä haluamallasi tavalla.

Vinkki:

* Kakku on parhaimmillaan ja raikkaimmillaan jääkaappikylmänä

* Kakun riittoisuus on tavallista juustokakku suurempi.

* Pohjaksi sopii myös vaikka kaurakeksi-voi-seos.

Voi nyyh mikkä valaistus tässäkin kuvassa. Onneksi kevät on tulossa! 😀

Kommentit

Kommentoi juttua: Mokkainen minttusuklaajuustokakku ja yhteenveto Uuden vuoden tarjottavista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever
  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography

suklaapossu

X