Suklaapossu

Mokkainen minttusuklaajuustokakku ja yhteenveto Uuden vuoden tarjottavista

Liivatteeton After eight juustokakku

Tein Joulukuussa hippasen ennen Joulua Vietävän hyvän After eight -juustokakun, joka valmistui nopeasti ilman liivatetta ja muita ylimääräisiä hyydyttäviä juttuja vain kolmesta aineesta. Ihastuin kakkuun niin paljon, että halusin tehdä sen uudestaan heti Uudeksi vuodeksi. Ensmäisellä kerralla käytin täytteeseen tummia After eight-makeisia ja vispikermaa, mutta tällä kertaa kaapista löytyi niiden sijasta vain tavallisia After eighteja sekä Flora Kuohua. Pelkäsin hieman, miten täyte hyytyy, sillä tummat suklaat hyydyttävät täytettä paremmin kuin miedommat suklaat. Lisäksi Flora Kuohu vatkautuu ilmavammaksi kuin tavalliset vispikermat, jolloin sitä on myös enemmän, eikä se siis hyydy pelkän suklaan voimin niin helposti kuin vispit. Pelosta huolimatta jatkoin kakun tekemistä ja heittelin samalla varmuuden vuoksi täytteeseen After eightejä 300 gramman sijasta jopa 400 grammaa. Mutta oih ja voih! Niinhän siinä kuitenkin kävi, ettei kakku siitä huolimatta hyytynyt tarpeeksi. Kyllähän se pysy koossa, mutta leikatessa huomasi, että täyte oli todella höttöinen, siis to-del-la pehmoinen. Ja myös makia, huh huh. Laitoin täytteen joukkoon myös hieman espressopikakahvijauhetta, mutta kaiken makeuden keskellä sen maku ei oikein tullut esille.

No mutta tulipa kokeiltua. Koska kakun tekeminen ei mennyt kuin Strömsössä, en laita tähän postaukseen käyttämääni ohjetta sellaisenaan, vaan naputtelen sen mielettömän maukkaan eli Vietävän hyvän After eight-juustokakun ohjeen tuonne alemmas. Merkitsen ohjeeseen myös ne tuotteet, joita ei kannata käyttää, mikäli haluaa tehdä kakun liivatteettomana ja haluaa siitä vietävän hyvän 🙂

No mutta ennen kuin laitan kakun ohjeen, niin eikös ensin ole hyvä hetki kirjoitella Uuden vuoden tarjottavista. Kun kerran on vielä tammikuu 🙂

Vuoden vaihtumista vietettiin meillä vain oman perheen kesken. Mutta koska se jos mikä on hyvä syy juhlaan = hyvä syy leipomiseen, niin mein pöydästä löytyi kaksi erilaista suolaista leivonnaista sekä kolme makeaa herkkua. Yksi makeista oli siis mokkainen After eight-juustokakku, ja sen lisäksi pöydässä oli myös Helppoja appelsiini-suklaafudgeja (alaspäin plaraamalla löydät muutkin herkut)…

Helpot marmoroidut appelsiini suklaafudget ovat juhlapöydän herkku

… ja Tuulihattuja murupäällisellä….

… ja suolaisina uunissa paistettuja älynhyviä lihapiirakoita

Itsetehdyt lihapiirakat kiiltävät kauniisti

… ja rieskakakku savuporo- ja savukinkkutäytteillä

Helppo ja nopea suolainen kakku

Räpsäsin herkkupöydästä pikaisen kuvan huonossa iltasella huonossa, värjäävässä keinovalossa. Huoh. Siis en saanut noita värejä mitenkään sellaisiksi, että kuva olisi näyttänyt luonnolliselta ja yhtä houkuttelevalta, mitä luonossa. Hetken jo mietin kehtaako tätä edes laittaa tänne, mutta kuten näette, suljin silmäni ja painoin lähetä nappulaa ja toivoin, että kuva alkaa yhtäkkiä näyttämään paremmalta…

Uuden vuoden tarjottavat, suolaiset ja makeat herkut

Avaan silmät vielä hetkeksi ja naputtelen vihdoin ja viimein tuon minttuisen suklaajuustokakun ohjeen ja siihen liittyvät vinkit. Tässä ne tulevat 🙂

Mokkainen After Eight-juustokakku

Korkea kakku noin 16 cm irtopohjavuokaan, riittää kaikessa makeudessaan n. 12 hengelle

Pohja:

125 g tummia täytekeksejä suklaatäytteellä

n. 1 rkl maitoa

Täyte:

3 dl vispikermaa (testasin myös Flora Kuohua, mutta se ei toimi tässä hyvin)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g After eight suklaata, tumma suklaa edition (säästä n. 3 kpl koristeeksi. Testasin myös tavallisilla After eighteillä, mutta en suosittele niiden käyttöä tässä kakussa)

n. 1.5-2 tl (tai maun mukaan) espressopikakahvijauhetta

Koristeluun mm.:

After Eight-paloja

Tummia täytekeksejä

Marenkeja

jne.

Ohje:

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sen verran maitoa, että murut pysyvät koossa, kun niitä puristaa kädessä. Painele murut n. 16 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Suklaa sulaa todella nopeasti, joten vahdi sitä. Sekoita suklaata n. 10 sekunnin välein, jotta se ei pala. Notkista tuorejuustoa hetki vatkaamalla sitä. Lisää sula suklaa tuorejuuston joukkoon ja vatkaa se kunnolla sekaisin.. Lisää suklaa-tuorejuustoseos kermavaahtoon ja vatkaa kunnolla sekaisin.

Voitele vuoan reunojen sisäpuoli kevyesti.  Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätimmin. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua vielä haluamallasi tavalla.

Vinkki:

* Kakku on parhaimmillaan ja raikkaimmillaan jääkaappikylmänä

* Kakun riittoisuus on tavallista juustokakku suurempi.

* Pohjaksi sopii myös vaikka kaurakeksi-voi-seos.

Voi nyyh mikkä valaistus tässäkin kuvassa. Onneksi kevät on tulossa! 😀


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mokkainen minttusuklaajuustokakku ja yhteenveto Uuden vuoden tarjottavista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *