Suklaapossu

Supersuklainen brownies

Brownies on mutakakkumaisen pehmeä ja kostea

Mutakakkumaisen tahmeat, kosteat, mehevät, pehmeät, supersuklaiset browniespalat ovat ihanan helppoja ja nopeita tehdä. Taikina tehdään sekoittamalla aineet yhdessä kulhossa sekaisin, jonka jälkeen taikina paistetaan ja jätetään mukavan tahmeaksi. Browniespalat ovat herkkua heti pian uunista ottamisen jälkeen vaikkapa kylmän jäätelön kera, mutta ne maistuvat ihanilta myös suoraan pakasteesta napsittuna.

Supersuklainen brownies

Olen vuosien aikana tehnyt erilaisia brownieseja kuten pähkinä-suklaabrownies, suussasulavat browniespalat suklaafudgekuorrutteella, kuningatar-tuorejuustobrownies ja puolukka-suklaabrownies. Havahduin kuitenkin siihen, että blogistani puuttuu perusbrowniesohje, jossa ei ole mitään ylimääräisiä härpäkkeitä. Sehän piti korjata samantein.

Väsäsinkin browniesohjeen. Mutta heh, eipä siitä tullutkaan ihan perusohje. Suklaahimoissani maistelin taikinaa ja totesin sen olevan aivan liian plissu sen hetkiseen olooni. Lisäsin taikinaan tummaa kaakaojauhetta tuomaan lisäsuklaisuutta ja voih, kuinka hyvää taikinasta tulikaan. Valmiit browniespalat ovatkin todella suklaisia, joten ohjeesta tulikin supersuklainen brownies. Ohjetta on kuitenkin helppo muokata, sillä jos haluaa vain perusbrowniespaloja, kaakaojauhe kannattaa jättää pois ja korvata pelkillä vehnäjauhoilla.

Kostea brownies

Ja voi vitsit kun tämä brownies oli hankala kuvata! Liki mustien, mutakakkumaisten brownies-palojen kostea pinta heijasti tätä vähäistä talvista auringonvaloa vaikka kuinka, mutta toinen puoli jäi tummaksi heijasteluyrityksestä huolimatta. Kokeilin erilaisia taustoja, alustostoja, eri huoneissa kuvaamista ja vaikka mitä, mutta en keksinyt keinoa, miten näistä olisi saanut luonnollisen näköisiä ilman ylitummia varjoja. Noh, enkä näistä kuvista saa kuitenkin jonkinlaisen käsityksen, kuinka mutakakkumaisen kosteita nämä herkkupalat ovat.

Kuten ylempänä jo mainitsin, nämä browniespalat maistuvat muuten tosi hyviltä myös suoraan pakkasesta napsien. Tässä juuri mussuttelen yhtä palaa pahimpaan makeannälkääni sohvalla maatessa ja hyvin toimii, nams. Yksikin pala on sen verran tuhti, että se riittää hienosti taltuttamaan suklaanhimon. Tai no kyllähän tämän toisenkin palan näimmä pystyy vielä hienosti syömään… 🙂

 

Supersuklainen brownies

n. 20 cm x 20 cm vuokaan, koosta riippuen n. 20-25 palaa

Aineet:

250 g hyvää tummaa (n. 70%) suklaata

125 g voita

2 dl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)

1 dl sokeria

0.5-0.75 tl suolaa

4 m-koon munaa

0.5 dl tummaa, hyvää kaakaojauhetta

0.5 dl vehnäjauhoja

Ohje:

Pilko suklaa ja pienennä voi mikron kestävään kulhoon. Lämmitä mikrossa n. 15 sekunnin välein sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokerit ja suola. Sekoita joukkoon myös munat yksitellen sekoitellen. Älä kuitenkaan vatkaa taikinaa. Lisää lopuksi vielä siivilöity kaakaojauhe ja vehnäjauhot ja sekoita vain sen verran, että jauhot juuri ja juuri sekoittuvat joukkoon.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 cm x 20 cm vuokaan. Paista 175 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kevyesti koitettuna kiinteytyneen, ainakin reunoilta. Keskeltä brownies on tässä vaiheessa vielä pehmeää ja se kiinteytyy lisää jäähtyessään. Elä suottas paistama browniesta liian kypsäksi, sillä brownies saa jäädä tahmeaksi.

Vinkki:

* Jos tykkäät hieman vähemmän voimakkaan suklaisen makuisista brownies-paloista, korvaa kaakaojauhe kokonaan vehnäjauholla.

* Brownies kestää hienosti pakastamisen. Mutta varoitan jo etukäteen. Tämä brownies on herkkua myös suoraan pakasteesta napsittuna 😛

* Voit paistaa browniespalat myös isommassa vuoassa. Tällöin browniespaloista tulee vain littanampia. Huomioi vuoan koko paistoajassa.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Supersuklainen brownies

Taru / Tarun Taikakakut

Kääk miten mutaisen ja tahmaisen ja suklaisen ja herkullisen näköisiä!!! ;D

Suklaapossu

Hyvin kuvattu Taru! Just sitä tämä oli. Kunnon suklaapommi 😛

Heini

Tää menee kyllä heti ystävänpäiväksi kokeiluun. Sun blogin reseptit eivät ole koskaan pettäneet vaan aina on tullut todella maukkaita leipomuksia. Kiitos sulle! 🙂 lempiblogini ihan heittämällä!

Suklaapossu

Ihana kuulla että innostuit Heini! 🙂 Tämä oli kyllä ihanaa, suklaista ja tuhtia, ja niin hyvää. Oih, kiitos paljon! Sanasi lämmittävät mieltäni todella paljon ja nostivat hymyn huulilleni <3

Katja

Onko sinulla hyvää bownies ohjetta ilman kananmunaa?

Suklaapossu

Ei löydy, vielä. Itse asiassa mulla oli tämän browniestaikinan tekohetkellä mielessä myös munattoman brownieksen tekeminen. Otan tämän munattoman version kehiteltävien ohjeiden listalleni ylös ja yritän testailla mahdollisimman pian 🙂

Mekku

Kännykällä kun katsoo reseptiä niin minulla ei näy munia eikä suolaa koko reseptissä.

Suklaapossu

Jännä homma Mekku! Kävin äsken tarkistamassa, niin itselläni näkyy kännykässä molemmat. Suolaa tulee noin puolikas teelusikallinen ja munia 4 kpl (suunnilleen m-koon munia). Suola lisätään joukkoon samaan aikaan sokerin kanssa ja tämän jälkeen munat sekoitetaan joukkoon yksitellen ennen jauhoja. Olikohan kyseessä jokin väliaikainen häikkä, vai eikö kumpaakaan näy vieläkään?

Mekku

Lopulta rupesi näkymään tuntien päästä mutta gigantin mainos siinä komeili reseptin peittäen aluksi.
Ja nyt kun näkyy resepti niin mulla ei ole voita 😭😅

Suklaapossu

Heippa Mekku. Löytyykö sinulta margariinia? Sillä pystyy korvaamaan tarvittaessa voin.

Harmi, että resepti oli tuolla tavalla kadoksissa. Hyvä kun kysyit ja kerroit asiasta! Selvittelen sitä lisää 🙂

Sonja

Kiitos hyvästä ohjeesta 🙂

Suklaapossu

Ole hyvä Sonja 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *