Hyvinvointi

Eivätkö kynnet kasva? Apu voi löytyä kynnenkovettajista – testasimme tuotteet, jotka lupaavat tehdä kynsistäsi kestävät ja kauniit

Kynnenkovettajat lupaavat apua moniin kynsipulmiin. Testasimme marketista, tavaratalosta ja apteekista löytyviä kynnenkovettajia.

Kynnenkovettaja voi auttaa monenlaisiin kynsiongelmiin, kärsit sitten kynnen haurastumisesta, lohkeilusta tai liuskottumisesta.

Lue myös: Miten rumista kynsistä saatiin sandaalikelpoiset – katso kuvat ennen ja jälkeen! Testissä Wilde Pedique -geelaus

Kynnenkovettajat voivat auttaa niissäkin tapauksissa, kun kynsiongelmat johtuvat sairauksista.

Hoida kynsiä kuten ihoasi

Kynsissä näkyy eletty elämä. Jos ne osaisivat puhua, niillä olisi meille paljon asiaa. Ensimmäiseksi kynnet sanoisivat, että niiden kuntoon voi vaikuttaa.

Kynsien lohkeilu ja liuskoittuminen johtuvat usein kuivuudesta. Ongelma pahenee talvikylmällä kuivassa sisäilmassa.

Kynsiä voi kuitenkin kosteuttaa siinä missä ihoakin. Jo tavallisella oliiviöljyllä tai käsivoiteella sively auttavat. Siisteintä ja tehokkainta se on tuotteilla, jotka on varta vasten tehty kynnen kosteuttamiseen.

Jos kynnet ovat pehmeät ja taipuisat, tilanne saattaa helpottua B-vitamiineihin kuuluvan biotiinin avulla. Biotiini antaa potkua kynsien rakennusaineen, keratiinin, valmistukseen. Biotiinia on muun muassa täysjyväviljassa, sisäelimissä, kananmunissa, mutta sitä saa myös ravinnelisänä.

Pesuaineet ja kemikaalit aiheuttavat kynnen haurastumista. Näihin kaikkiin kynsiongelmiin on olemassa pika-apu: kynnenkovettaja.

Testasimme kolme kynnenkovettajaa.

Sally Hansen Nail Rehab kynnenkovettaja

Sally Hansen Nail Rehab: Paras pysyvyys

Kynsilakkapulloon pakattu ja aivan kynsilakalta näyttävä ja tuoksuva tuote on sävyltään mukavasti ihonvärinen. Tuoteselosteen mukaan se sisältää jasmiini- ja ruusu-uutetta sekä E-vitamiinia, mutta listassa on paljon muutakin.

Yksi kerros näyttää värittömältä lakalta, toinen kerros juuri ihonvärisen neutraalilta. Kovettajalakkaus kestää ehjänä kolme päivää. Silloin poistan sen ja lisään yhden tai kaksi uutta kerrosta. Testin aikana liuskoittuminen loppuu, mutta kynsien reunat pysyvät pehmeinä ja murtuvat edelleen.

Tuotetta myydään muun muassa Stockmannilla.

10 ml pullo 7,90–9,90 e

Essence Ultra Strong Hardener kynnenkovettajaEssence Ultra Strong Hardener: Edullisin hinta

Kynteni ovat hyvin kuivat, ohuet ja heikot. Pituutta ei ikinä ehdi kertyä ennen kynnen liuskoittumista tai lohkeamista.

Tämän markettituotteen halpa hinta ja ruma pakkaus herättävät ennakkoluuloni. Myös se mietityttää, että tuote sisältää formaldehydiä. Essence ohjeistaa levittämään kynsinauhoille rasvaa tai öljyä ennen käyttöä. Ohjeiden mukaan tuotetta saa käyttää yhtäjaksoisesti enintään kolme viikkoa.

Kovettajaa on kuitenkin helppo käyttää. Se levittyy hyvin ja kuivuu nopeasti. Väri on läpinäkyvä ja kiilto kaunis. Miinuksia tulee myrkyn hajusta ja huonosta kestävyydestä. Lakka kuoriutuu liuskoina ja kuluu pois jo parissa päivässä.

Käy raskaaksi levittää lakkaa useita kertoja viikossa. Kokemus jäi silti plussan puolelle hyvän hinta–laatu-suhteen takia.

Tuotetta myydään marketeissa. muun muassa Tokmannilla.

8 ml pullo 2,49 e

Idun Minerals nail ­hardener kynnenkovettaja
© Idun Minerals kynnenkovettaja

Idun Minerals nail ­hardener: Sopii herkille kynsille

Pidän pehmeät ja liuskoittuvat kynteni lyhyinä, enkä haluakaan pitkiä kynsiä. Silti toivon, etteivät kynsieni kärjet lohkeilisi niin helposti. Tavallista kynsilakkaa en voi käyttää, sillä se haurastuttaa kynsiä entisestään. Kuukauden testijakso osoitti, että Idunin kynnenkovettaja ei tehnyt niin.

Tuotteen voimakas kynsilakan tuoksu yllätti. Odotin, että se olisi vegaanisena tuotteena ollut tuoksultaan luomumpi.

Tuote levittyi hyvin ja kuivui todella nopeasti. Läpinäkyvä kynnenkovettaja jätti kynnen pinnan kiiltäväksi ja kauniiksi. Kovettajalakka kuitenkin lähti nopeasti lohkeilemaan ja irtosi helposti. Tästä johtuen oli suuri kiusaus rapsutella sitä irti kynsistä.

Tuote paransi kynnen ulkonäköä aina levityksen jälkeen ja piti kynnen tavallista kovempana niin kauan kuin pysyi kynnen pinnassa – mikä ei ollut kovin pitkään.

Kuukauden käytön jälkeen en huomannut mitään selkeää eroa kynsien kovuuden tai lohkeilemattomuuden suhteen.

Tuotetta myydään joissain apteekeissa.

11 ml pullo 9,15–9,90 e

Kommentoi

Kommentoi juttua: Eivätkö kynnet kasva? Apu voi löytyä kynnenkovettajista – testasimme tuotteet, jotka lupaavat tehdä kynsistäsi kestävät ja kauniit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.