Nainen laittaa suihketta hiuksiinsa

Paahtava aurinko haurastuttaa hiukset – toimitus testasi 3 suihketta, jotka suojaavat hiuksia ja korjaavat vaurioita

Myös hiukset kaipaavat suojaa auringon porotukselta. Aurinkosuoja hiuksille sisältyy moniin hiuksiin jätettäviin hoitotuotteisiin.

Auringon säteily vaalentaa ja haurastuttaa hiuksia. ”Kesähius” on kuiva, karhea ja vaaleaksi paahtunut. Jos kalliin värjäyksen haluaa säilyttää kunnossa, kannattaa hankkia aurinkosuoja hiuksille.

Hiukset kannattaa suojata porotukselta, sillä UV-säteily syö pigmenttiä niin luonnollisista kuin värjätyistäkin hiuksista. Toinen vaihtoehto on korjata vaurioita heti auringonoton jälkeen.

UV-suihke ei ole sama asia kuin aurinkorasva, se ei siis suojaa päänahkaa palami­selta. Aikaisemmin kaupoissa myytiin hiuksille tarkoitettuja UV-suojasuihkeita ja hiuksiin levitettäviä suoja-aineita. Nykyään suoja kuuluu osana moniin hiuksiin jätettäviin hoitoaineisiin ja -öljyihin, joiden tarkoituksena on suojaamisen lisäksi kosteuttaa kesän kuivattamaa hiusta.

Monet UV-suojat ovat koostumukseltaan kemiallisia. Ne imevät auringonsä­teitä itseensä muuttaen ne turvallisempaan muotoon.

Osa tuotteista taas on antioksidanttisia ja keskittyy korjaamaan auringon aiheuttamia vahinkoja. Nämä suihkeet ja ­öljyt sisältävät usein antioksidantteja tai keratiineja, jotka kosteuttavat ja korjaavat hiusten rakennetta.

Lue myös: Miksi aurinko ruskettaa ihon mutta haalistaa hiukset? Vastaus auringonpalvojia mietityttävään kysymykseen löytyy soluista

Aurinkosuoja hiuksille pitää pörröpään ojennuksessa

Briogeo Farewell Frizz ­Rosarco Milk Leave-In Conditioning Spray, 17,90 e

Briogeo Farewell Frizz ­Rosarco Milk Leave-In Conditioning Spray

Tuotteeseen on ympätty sekä lämpö­suoja että auringon vaurioita korjaava ominaisuus. Suihkepullosta tuote imeytyy nopeasti kosteisiin hiuksiin ja jättää niihin ­makean tuoksun.

Hoito­aine sisältää ruusunmarja­uutetta, argan- ja kookos­öljyä ­sekä E-vitamiinia. Yhdistelmä ­lupaa kosteuttaa ja vahvistaa hiuksia ja palaut­taa niiden kiillon. Anti­oksidantit korjaavat aurin­gon aiheuttamia tuhoja hiusten rakenteissa.

Vegaanista tuo­tetta suositellaan pörröisille, ­kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Pesun jälkeen hiukset kiiltävät.

Lue myös: Älä tee näitä karhunpalveluksia hiuksillesi! Asiantuntija listaa yleisimmät mokat hiustenhoidossa – ja jakaa parhaat vinkkinsä

Viinietikkaa värjätyille

Cutrin Ainoa Color Vinegar Spray, 22,90 e

Cutrin Ainoa Color Vinegar Spray

Tuotteen ideana on suo­jella hiusväriä auringonsätei­lyltä ja voimistaa ­samalla värin hehkua. Cutrinin paten­toima värisuojayhdiste sisäl­tää UV-A- ja UV-B-suojan.

Tuotteen käyttäminen ­vähän jännittää, sillä pääainesosana on etikka. Sitä ei kuitenkaan haista lainkaan, tuoksu on mieto ja makea. Suihkun jälkeen hiuksiin levi­tetty tuote myös selvittää kutrit, joten kampaaminen sujuu mukavasti.

Tuote hoitaa, suojaa ja saa värin näyttämään voimakkaam­malta. Erityisplussaa siitä, että­ tuotetta voi suihkuttaa pitkin päivää myös kuiviin hiuksiin.

Silkkistä suojaa

Madara SIlk Micro Keratin Healthy Hair, 21,35 e

Madara SIlk Micro Keratin Healthy Hair

Tämä suihke sisältää maitohappoja ja leväuutetta. Tuotetta suositellaan auringon kuivattamille ja vahingoittamille hiuksille. Suihkeen mikrokeratiini tunkeutuu ­syvälle hiuksiin ja täyttää vaurioituneet alueet.

Kosteisiin hiuksiin jätettävä suihke vahvistaa ja selvittää hauraita hapsia ja lupaa jättää ne sileän, kiiltävän ja eloisan näköisiksi. Pitkäaikaisen käytön pitäisi vähentää hiusten katkeilua ja kaksihaaraisia.

Tuoksu on hyvin mieto ja haihtuu hiuksista nopeasti. Pullo on kätevä ja pikkuinen, mutta tuotteen riittoisuus ­arveluttaa.

Lue myös Anna.fi: Kutrit kauniina koko kesän! Näin suojaat hiukset auringolta – ja hoidat jo syntyneet vauriot

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 14/2021.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahtava aurinko haurastuttaa hiukset – toimitus testasi 3 suihketta, jotka suojaavat hiuksia ja korjaavat vaurioita

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X