Unien tulkinta voi tuntua höpsöltä, mutta unien tulkinta voi olla opettavaistakin.

Julkkis, auto, tunneli… 8 yleisen unen selitys

Unien tulkinta voi tuntua höpsöltä, mutta unia tulkitsemalla voit myös oppia jotain itsestäsi. Päästä sisäinen keittiöpsykologisi valloilleen ja lue, mitä yleiset unet tarkoittavat.

Etkö löydä untasi listalta? Katso 10 yleistä unta ja niiden selitykset!

1. Unessasi on este tai esteitä

Selitys: Voit joutua unissasi ryömimään tunneleiden läpi, ylittämään siltoja tai kiipeämään vuorille. Tehtävä on vaikea tai suorastaan mahdoton. Todennäköisesti omassa elämässäsi olevat vaikeudet ja haasteet ovat seuranneet sinua uniisi esteiden muodossa.

Onko unessasi este? Unien tulkinta voi kertoa, mitä se tarkoittaa.

2. Näet romanttisia unia

Selitys: Romanttiset unet auttavat lapsia valmistautumaan tuleviin ihmissuhteisiin. Unet antavat esimakua siitä, millaista on rakastua toiseen ihmiseen.

Voit myös nähdä unta ihmisestä, josta et pidä. Uni saattaa osoittaa sinulle, että kyseisessä henkilössä on joitain hyviäkin puolia. Jos inhoamasi henkilö rakastaa sinua unessa, saatat tarvita ystävää, muttet tiedä keneen turvautua.

3. Näet unta kuuluisuuksista

Selitys: Saatat nähdä unta siitä, että olet jonkun kuuluisan henkilön ystävä. Tämän tapainen uni voi kertoa, ettei itsetuntosi ole täysin kohdallaan ja saatat olla alamaissa. Uni muistuttaa sinua siitä, että olet ainutlaatuinen.

4. Näet unta ruoasta

Selitys: Jos näet unta ruoasta, mieti syötkö monipuolisesti. Uni saattaa yrittää ohjata sinua terveellisempään elämään. Jos ruoka maistuu unessa pahalta, voit hereillä ollessasi joutua hyväksymään ajatuksia tai arvoja, mistä et oikeasti pidä.

Ruoka voi tulla uniin myös, jos tunnet olosi tyhjäksi. Ruoka edustaa usein lohtua, rakkautta ja turvallisuutta. Toisaalta ruokauni voi merkitä sitä, että olet tyytyväinen elämääsi.

5. Kuljet unessa jollakin kulkuneuvolla

Selitys: Julkiset liikennevälineet kuljettavat paljon ihmisiä yhtä aikaa samaan suuntaan eivätkä salli sinulle yksilöllisiä liikkeitä. ”Virran” mukana meneminen voi olla rauhoittava ajatus.

Autolla voit mennä sinne, minne haluat. Ohjauspyörän takana istuva henkilö on unessa tärkeä. Hän symboloi sitä osaa persoonallisuudestasi, joka sillä hetkellä ohjaa elämääsi.

Liikkumavälineet, joissa käytät omaa energiaasi, kuten polkupyörä, sukset ja rullalauta, symboloivat hupia, iloa ja vauhtia.

6. Myöhästyt tai jäät osattomaksi unessa

Selitys: Ihminen näkee unta myöhästymisestä tai osattomaksi jäämisesti yleensä silloin, kun pelkää epäonnistuvansa jossain tärkeässä asiassa tai jäävänsä paitsi joitain mitä pitää tärkeänä.

7. Näet unta, jossa olet vanhempi tai nuorempi

Selitys: Jos näet unta, jolla olet nuorempi kuin oikeasti olet, on sinulle saattanut tapahtua jotain, mikä on saanut sinut tuntemaan itsesi avuttomaksi. Saatat tuntea itsesi pieneksi myös silloin, kun opettelet jotain uutta.

Unet joissa olet vanhempi, kohentavat itseluottamustasi. Ne auttavat sinua valmistautumaan tulevaisuuteen.

8. Näet opettavaisen unen

Selitys: Unissa voit ilmaista kaikkia tunteitasi satuttamatta itseäsi tai muita. Et ole paha, jos teet unessasi pahaa etkä ole hyvä, jos teet unessasi hyvää. Tärkeää on se, miten suhtaudut uniisi. Helpotus, jonka tunnet herätessäsi on hyvä opetus, varsinkin jos tunnet kiusausta tehdä jotain väärin.

Unien tulkinta helpottuu, kun kirjaat unesi ylös.

Lähteet: Sandra Collier, Tunne unesi (Rasalas 2004) ja 1 000 ajatonta unta (WSOY 2002)

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Julkkis, auto, tunneli… 8 yleisen unen selitys

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X