Hyvinvointi

Lähtisitkö kylpylälomalle? Esittelyssä 4 rentouttavaa kylpylää kotimaasta

Räätälöimme viikonlopun kylpylämatkat viidelle erilaiselle kävijälle. Lähtisitkö nautiskelemaan yksin vai esimerkiksi naisporukalla?

Luksusta naisten kesken

Långvikin kylpylähotelli lupaa tarjota naisporukalle luksusviikonlopun Kirkkonummella. Päivän voi aloittaa vaikkapa pilatestunnilla ja suunnata sen jälkeen kylpyläosastolle. Altaiden lisäksi kokeiltavana on elämyssuihkuja ja infrapunasauna.

rentoutumista ystäväpariskunnalle

Hotellilla on runsaasti lisäpalveluita kuten spa-hoitoja, suolahuone, oma elokuvateatteri, kuntosali, sampanjatasting ja elävää musiikkia. Osa ohjelmasta on vain täysi-ikäisille.Suoraan hotellilta alkavat ulkoilumaastot. Vastaanotosta voi vuokrata liikuntavälineitä.

Esimerkkihinnat pe-su: Majoitus 157 euoa/hlö kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen ja vapaan pääsyn kylpylään ja kuntosalille). Lisäpalvelut, esimerkiksi pilatestunti 14 euroa/kerta ja samppanjan maistelu 45 eur/hlö.

Lisätietoja: Långvikin kylpylähotelli Tanskarlantie 9, Kirkkonummi

Hemmottelua pariskunnalle

Pimeät illat on kuin tehty pariskunnan yhteiselle hemmotteluviikonlopulle. Mitä, jos voisit istua rakkaasi kanssa ulkopaljussa, katsella tähtiä tai vaaramaisemia ja siemailla kuohujuomaa? Tätä lupaa Koli Relax Spa.

Kolin kylpylässä on kauniit maisemat

Valittavana on erilaisia altaita ja saunoja. Span henkilökunta suosittelee kokeilemaan valo- ja ääniallasta, jossa soi Sibelius. Hintaan kuuluu Lumenen tuotepaketti tai juotavaa.

Koli on mitä mainioin paikka ulkoilijoille. Viikonloppuun voi kylpylän lisäksi yhdistää esimerkiksi patikointia, melontaa tai vaikkapa pyöräilyn Kolin kylän halki. Ohjelmapalveluiden järjestäjiä on useita.

Esimerkkihinnat pe-su: Majoitus kylpylän yhteydessä Sokos Hotel Kolissa 105 eur/hlö 2 hengen huoneessa (sis. aamiaisen ja iltasaunan). Kylpylän käyttö 39 euroa/hlö.

Lisätietoja: Koli Relax Spa, Ylä-Kolintie 39, Koli

Meriretki lastenlapsille

Hieman vanhempien lastenlasten kanssa voi lähteä muutamaksi päiväksi meriseikkailulle.

Ahvenanmaalle pääsee laivojen reittimatkoilla ja paikan päällä meriteemaa voi jatkaa Maarianhaminan keskustassa sijaitsevassa Mariebadin uimahallissa. Lasten seikkailukylpylässä on pitkä vesiliukumäki, vesitykki, virtoja, luola, vesiputouksia hierontasuihkuineen sekä erillinen lastenallas ja poreallas.

Kylpyläloma Ahvenanmaalla

Lisäksi Maarianhaminan kaupunkiin on helppo tutustua yhdessä pyöräillen. Polkupyörien päivävuokrat lähtevät 10 eurosta.

Esimerkkihinnat pe-su: Laivamatkat Turusta Maarianhaminaan ja kaksi hotelliyötä perhehuoneessa yhteensä 350 euroa kahdelta aikuiselta ja kahdelta lapselta. Ryhmälippu uimahalliin 24 euroa.

Lisätietoja: Mariebad, Österleden, Ro-No Rent: rono.ax

Rauhaa kaipaavalle

90 vuotta täyttänyt Lempäälän Luontaiskylpylä tarjoaa vesihoitoja luonnonkauniissa ympäristössä. Kylpylän perusti nykyisen omistajan Kirsti Uotin isoisä, joka otti vesihoitoihin vaikutteita keskieurooppalaisista opeista.

Ympäri vuoden auki oleva paikka on kuin tehty yksin matkustavalle rentoutumiseen ja hiljentymiseen.

Lempäälässä ei tarjoilla alkoholia

Hoidoista saa hyvän käsityksen puolentoistatunnin mittaisella Autuus-paketilla. Kokonaisuuteen kuuluu pää-hartiahieronta kylmän pellavapyyhkeen läpi, lämmin-viileä-kylpy, höyrysauna ja käärehoito.

Luontaiskylpylässä uskotaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ravintolassa ei tarjota punaista lihaa eikä alkoholia.

Esimerkkihinnat pe-su: 225 euroa yhden hengen huoneessa ja 195 euroa/hlö kahden hengen huoneessa (sis. aamiaiset, lounaan, päivälliset sekä kaksi kylpyhoitoa ja autuuspaketin).

Lisätietoja: Lempäälän Luontaiskylpylä, Uotintie 10, Lempäälä

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 21/16.

Lue myös:

Suunnitteletko lomareissua? Katso tästä maailman turvallisimmat matkakohteet Lomamatkalle Miamiin? Kokosimme matkaoppaaksi parhaat ostospaikat, ravintolat sekä elämys- ja taidekohteet Vieraile Ilomantsissa – viisi vinkkiä matkalle Matka: Näe kolme maata Dubain-risteilyllä 5 vinkkiä: näin estät parisuhteen lomakriisin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lähtisitkö kylpylälomalle? Esittelyssä 4 rentouttavaa kylpylää kotimaasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.