Liikunta

Hanna Partanen liikuntakriisistään: "Olen kateellinen ihmisille, jotka nauttivat liikunnasta"

Teen nyt pienen henkilökohtaisen avautumisen. Minulla on liikuntakriisi. Olen kateellinen ihmisille, jotka nauttivat liikunnasta. Erityisesti aamuliikkujat ovat syvän kateuden kohteenani – ajatella, heti aamusta kilometri uiden ja päivän liikuntasuoritus on hoidettu alta pois. Tämän lisäksi liikunta antaa mukavasti energiaa päivään!

Aikaisemmin olen ollut aika on-off-liikkuja. Viimeiset puolitoista vuotta olen ollut erilaisten mittareiden perusteella jo lähempänä aktiiviliikkujaa. Silti minussa elää vielä vahvasti ajatus, että en ole liikunnallinen. Liikun siksi, että se on terveellistä. Tietyissä lajeissa on toki myös oppimisen iloa (golf), hersyvää seuraa (höntsäkoris ja kesäisin pesis) sekä päivittäistä hyvinvointia tukevia elementtejä (pilates).

Liikunnasta keskustellaan myös vastaanotollani päivittäin. En ole ajatusteni kanssa yksin, vaan kohtaan kohtalotovereitani useamman kerran päivässä. Kun kerron avoimesti omista haasteistani motivoitua liikkumaan, saan ihmetteleviä katseita – kyllähän terveystieteiden maisterin pitäisi rakastaa liikkumista. Noh, tieto ei luo vielä motivaatiota. Ja uskokaa pois, vuosien mittaan olen yrittänyt pakkorakastua eri lajeihin! Valitettavasti intohimoja herättävää lajia, jota voisi viikoittain harrastaa, ei ole vieläkään löytynyt. Ehkä odotan liikunnalta liikoja!

Pitkäikäisin liikunnallinen harrastukseni on golf. Olen pelannut sitä jo yli 15 vuotta. Ehkäpä pakollinen tauko talvisin on minulle paikallaan, jotta jaksan motivoitua joka kevät uudestaan kiertämään kenttiä. Sinänsä olen tyytyväinen tästä lajilöydöstäni, sillä sen kautta harrastan pitkäkestoista matalasykkeistä liikuntaa, joka parantaa erityisesti arjessa jaksamista. 10–12 kilometrin kävelylenkille minua ei saisi kovinkaan usein ympäripuhuttua, mutta sama matka menee aika huomaamatta pallon perässä kulkiessa. Laji on myös sellainen, että voin harrastaa sitä vielä eläkeiässäkin.

Liikunnalla on monia terveyshyötyjä, kunhan sitä ei tee hammasta purren. Jokaiselle varmasti löytyy laji, josta voi nauttia edes sosiaalisuuden tai uusien elämysten kautta.

Nautinnollista ja aktiivista kesän jatkoa kaikille!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hanna Partanen liikuntakriisistään: "Olen kateellinen ihmisille, jotka nauttivat liikunnasta"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.