Hyvinvointi

Mistä tietää, mikä hiusväri sopii sinulle parhaiten? Kampaaja kertoo vastauksen ikuisuuskysymykseen

Miten valita itselleen parhaiten sopiva hiusten väri? Kysyimme kampaajalta. 

Täydellinen hiusväri korostaa ihon parhaita puolia, tuo esiin silmien värin ja täydentää omaa tyyliä. Mistä voi tietää, mikä on itselle parhaiten sopiva hiusväri? Kysyimme kampaajalta.

Lue myös: Otsatukka vai ei? Kampaaja kertoo, miten voit päätellä, sopiiko sinulle otsis

Parhaiten sopiva väri on usein lähellä omaa, luonnollista väriä

Omille piirteille parhaiten sopiva väri on usein lähellä luonnon valitsemaa väriä – oli se sitten maantienharmaa tai tummanruskea.

”Kehottaisin pysymään lähellä omaa väriä, mutta korostamaan sitä pienellä tummuudella tai kirkkailla raidoilla. Toki kampaaja auttaa värin valinnassa, varsinkin jos värjää hiuksia ensimmäistä kertaa”, sanoo FOLK Helsinki -kampaamoiden omistaja, kampaaja Meeri Mäntylä.

Mäntylän mukaan esimerkiksi maantienvärisissä hiuksissa menee harvoin pieleen luonnollisilla, vaaleilla raidoilla.

”Mutta usein mennään pahasti vikaan, jos hiuksia tummennetaan monta astetta omasta väristä. Silloin iho jää kalvakaksi ja tummat silmänaluset korostuvat.”

Lue myös: Tee värianalyysi ja selvitä, mitkä värit saavat sinut hehkumaan – tätä väriä kannattaa lähes jokaisen välttää!

Lämmintä vai viileää?

Hiusvärin lisäksi kampaajat kiinnittävät huomiota myös siihen, onko väri kylmä vai lämmin. Lämpimät värit voivat olla hunajaisia tai vaikkapa kultaisia. Kylmät sävyt ovat esimerkiksi hopeaan taittavia.

Sopiva hiusvärin sävy löytyy helpoiten tarkistelemalla ihon pohjasävyä. Pohjasävyn löytääkseen kampaajat saattavat katsoa asiakkaiden ranteiden suonia.

Lue myös: Hiusten rasvoittuminen kuriin: 7 vinkkiä, joiden avulla hiukset pysyvät pidempään raikkaina

Jos ihon pohjasävy on lämmin, hiuksiin kannattaa tuoda lämmintä vivahdetta. Kuva: iStockphoto
Jos ihon pohjasävy on lämmin, hiuksiin kannattaa tuoda lämmintä vivahdetta. Kuva: iStockphoto

Kaikilla iho ei taita selkeästi viileään tai lämpimään. Silloin ihon pohjasävy saattaa olla neutraali. Näille onnekkaille sopivat sekä viileät että lämpimät sävyt.

Ihon pohjasävyä ei kannata tuijottaa orjallisesti; joskus päinvastainen valinta voi toimia oivana tyylikeinona. Ihon sävy voi myös näyttää erilaiselta vuodenajasta riippuen.

”Kesällä ruskettuessa iho voi muuttua lämpimäksi, vaikka talvella se olisi viileän sävyinen.”

Lue myös Anna.fi: Rakennekynsien geeli aiheutti Maria Purmoselle akrylaattiallergian – kynsien ja ripsien laitto on lisännyt allergisoitumista

Paras hiusväri on se, joka tuntuu omalta

Mutta entä jos on pitkään haaveillut räiskyvän punaisista kutreista, vaikka luontoäidin suoma kuontalo on maantienvärinen? Onko värjäyshaaveista parempi luopua?

Ei suinkaan, uskoo Mäntylä. Tärkeintä hiusvärin valinnassa on se, että värissä viihtyy itse.

”Jos hiusväri on tyyliseikka, niin antaa palaa!” Mäntylä kannustaa.

Kaikenlaisissa värimuutoksissa kannattaa muistaa, ettei väri koskaan pysy hiuksissa täysin samanlaisena kuin kampaajalta lähtiessä. Vaaleat raidat kellastuvat helposti. Punertavat ja tummat värit haalistuvat.

Ei siis riitä, että värin vaihtaa kampaajalla. Sitä täytyy jaksaa ylläpitää myös kotona.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mistä tietää, mikä hiusväri sopii sinulle parhaiten? Kampaaja kertoo vastauksen ikuisuuskysymykseen

epäilijä, luomulinjalla oleva

Haluan kommentoida hiusten värjäämistä yleensä. Eikö sanota, että kaikki mitä laittaa iholleen pitäisi olla sellaista, minkä voi laittaa suuhunkin. Näkee vanhempia ihmisiä, jotka ovat vuosikaudet värjäyttäneet hiuksensa ja päälaki paistaa paljaana. Voihan tukka tietysti ohentua värjäämättäkin. Luontaisia aineita tai luomuna olisi ihan paras.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.