Mira Luoti

Anna: Alkoholinkäyttö aiheutti kriisin Mira Luodin parisuhteeseen

Laulaja Mira Luodin parisuhde ajautui kriisiin miehen, muusikko Mika Haapasalon alkoholinkäytön takia, kertoo uusi Anna. Erillään asuminen ja terapia saivat parisuhteen toimimaan ja nyt Mira on onnellisempi kuin aikoihin.

Julkisuudessa spekuloitiin Mira Luodin ja Mika Haapasalon eroa, kun pariskunta asui kymmenen kuukautta erillään, kahdessa eri osoitteessa.

”Emme koskaan eronneet, mutta meidän oli otettava etäisyyttä nähdäksemme lähelle. Uusperheen pyörittäminen ei ollut helppoa, koska meillä oli liikaa muita haasteita”, Mira kertoo Annan haastattelussa.

Yksi haasteista ja parisuhdetta hiertänyt asia oli Mikan alkoholinkäyttö.

”Mikalla oli tapana ryypiskellä keikkareissuilla, ja minä en sietänyt sitä yhtään. Mika ei ole alkoholisti, eikä hän juonut kotona, vaan vain keikkaillessaan. Mutta kun keikkoja oli joka viikonloppu, se näkyi myös kotona jatkuvana sunnuntain ja alkuviikon väsymyksenä. Siinä elämäntilanteessa ei vaan yksinkertaisesti sopinut tulla kotiin lorvimaan krapulassa”, Mira sanoo Annassa.

Lopulta Mira kertoo tajunneensa, että tilanne alkoi kriisiytyä. Joidenkin asioiden oli pakko muuttua.

”Minulle tuli tarpeen vetää omat, aika tiukat rajani. Halusin, että Mika tekee selkeän valinnan. En olisi voinut jatkaa parisuhdettamme, jos hän olisi jatkanut keikkajuomista entiseen malliin.”

Helmikuussa 2015 Mira ja Mika päättivät muuttaa kahteen eri osoitteeseen mutta pysyä ainakin toistaiseksi yhdessä. Kahden asunnon elämää kesti kymmenisen kuukautta. Sen aikana asiat tasaantuivat ja elämä rauhoittui selviää Annan jutussa.

Mikan juomisesta ja sen vaikutuksista parisuhteeseen ei ollut aluksi helppo keskustella.

”Teimme molemmat töitä suhteemme eteen. Kävimme terapiassa saadaksemme kolmannen osapuolen auttamaan vaikeissa asioissa, esimerkiksi alkoholiin liittyvässä epäluottamuksessa. Ei se kivaa ollut, vaan pitkä ja työläs polku. Oli kuitenkin tärkeää saada inhottavimmatkin tunteet ulos itsestään”, Mira kertoo Annassa.

Lopulta Mika lopetti juomisen kokonaan. Jälkeenpäin hän on kiittänyt Miraa siitä, että Mira laittoi hänet selkä seinää vasten.

Yhteiseen osoitteeseen Mira ja Mika lapsineen muuttivat vuodenvaihteessa 2015–2016.

”Ennen erilleen muuttoa tuntui koko ajan siltä, että suhteessamme on jokin sotku. Nyt perheessämme on selkeät säännöt ja arki sujuu mukavasti. Elämä on ihan hirveän paljon helpompaa ilman itse aiheutettua väsymystä ja takakireää suorittamista.”

”Vaikeudet ja koettelemukset ovat vahvistaneet meitä. Tajusimme, että meidän pitää elää sen näköisessä perheessä kuin on meille hyvä. Meillä on syvä rakkaus, mutta suhteemme vaati pienen  happihyppelyn. Piti ottaa vähän etäisyyttä, jotta pystyi näkemään lähelle.”

Lue Annan juttu: Mira Luoti kävi eron partaalla: ”En olisi voinut jatkaa suhdettamme, jos Mika olisi jatkanut juomista”

Lue myös:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Alkoholinkäyttö aiheutti kriisin Mira Luodin parisuhteeseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X