Suhteet

”Näyttelemisen taidot kannattaa hyödyntää teatterin lavalla, ei suhteessa” – lukijat paljastavat parhaat parisuhdevinkkinsä

Kommunikaatio, luottamus, toisen huomioinen. Lukijakyselymme paljastaa, että noista aineksista rakennetaan hyvä ja kestävä parisuhde. Lue vinkit jutusta!

Kysyimme lukijoiltamme parisuhdevinkkejä, ja saimme pitkän listan hyviä neuvoja. Monet neuvot annettiin kokemuksen syvällä rintaäänellä, sillä 39 prosenttia vastaajista on pysynyt kumppaninsa kanssa yhdessä yli 40 vuotta.

Luottamus on suhteen kasassa pitävä liima

Suuri osa lukijoista korostaa luottamuksen merkitystä. Se on suhteen kivijalka, joka tukee myös vaikeina aikoina.

”Kumppani on luotettava ja hänessä on ominaisuuksia, jotka ylläpitävät kunnioitusta häntä kohtaan.”

”Minulla ei ole parisuhdetta. Olen ollut naimisissa 50 vuotta. Jo sana parisuhde kertoo, ettei olla yhdessä tosissaan. Seuraavaksi puhutaan pelisäännöistä, kuten ainakin jossain tilapäisharrastuksessa.”

”Pitää antaa välillä tilaa toisen omillekin jutuille, mutta EI miesten kapakkailloille!”

”Toinen toisensa kunnioittaminen, luottamus ja tukeminen elämän eri tilanteissa pitävät suhteen kasassa. Tätä kutsutaan rakkaudeksi!”

”Tärkeintä on olla itsenäinen, kumpikin saa olla mukana omissa harrastuksissaan. Toinen katsoo urheilua ja toinen käy teattereissa ja konserteissa, molemmille sopii tämä.”

Homma sujuu, kun kommunikaatio pelaa

Puhukaa keskenänne. Tämän on moni lukija oppinut, sillä edes pitkässä suhteessa ei voi tietää, mitä toisen mielessä liikkuu, ellei kysytä ja kerrota. Ja keskustella saa sitten muustakin kuin arjen pyörittämisestä ja lasten kuulumisista!

Lukijat jakavat parhaat parisuhdevinkit.

”Arjessa saattaa käydä ärsyttämään toisen viat. Sen sijaan, että huomioi pelkästään negatiivisia asioita, kannattaa aina etsiä niitä hyviä puolia. Itse olen kokenut parisuhdekriisin, jolloin toinen ei tuntunut tekevän mitään oikein. Nalkuttamisen, kinaamisen ja toisen muuttamisen sijaan aloin päivittäin miettimään, mihin ominaisuuksiin miehessäni rakastuin aikoinaan, ovatko kyseiset ominaisuudet kadonneet vai enkö vain huomaa niitä. Keskityin itseni muuttamiseen, tai pikemminkin oman asenteeni muuttamiseen. Aloin tekemään myös niitä pieniä arkisia asioita, joista mieheni ilahtui suhteemme alussa.

Yllätys – kumppaninikin alkoi suhtautumaan minuun niin kuin alkuaikoina, ja näin lopulta olimme taas onnellisia yhdessä. Emme ole kumpikaan kovin hyviä keskustelemaan negatiivisista tunteistamme, mutta puhumatta ongelmat eivät ratkea. Huonoina aikoina luottamus täytyy säilyä ja täytyy osoittaa että itse on myös luottamuksen arvoinen.”

”Pitää muistaa sanoa ÄÄNEEN, mitä mielen päällä liikkuu. Se, että luottaa toiseen, ja luottaa myös itseensä, uskaltaa olla oma itsensä avoimesti niin hyvässä, kuin pahassa.”

”Jo avioliittoa solmittaessa päätin, että teen kaikkeni, ettei tarvitsisi erota: olen itse avioerolapsi. Välillä on ollut tosi vaikeaa, mutta on selvitty, kun molemmat ovat halunneet yrittää selvittää asiat – ketään ei voi pakottaa olemaan yhdessä. Nyt olemme saaneet palkinnon, kun voimme nauttia yhdessä lapsenlapsista. Lapsenlapset ovat meidän yhteisiä. Tiedän miten hiertää, jos kummallakin on omat lapsenlapset.”

”Näyttelemisen taidot kannattaa hyödyntää teatterin lavalla, ei parisuhteessa.”

”Lähtökohdan pitää olla sitoutuminen suhteeseen vaikeinakin aikoina. Ymmärrys siitä, että yhteisen perheen vuoksi kannattaa ponnistella ja sietää välillä epämukavuutta. Puolison kunnioittaminen ja uskollisuus vaikeinakin aikoina on tärkeää. Yhteiset arvot sitovat yhteen. Puolisoa varten tulee varata aikaa ja keskustella vaikeistakin asioista ja nähdä vaivaa parisuhteen vuoksi. Itsekkäällä käytöksellä tuhoaa helposti parisuhteen ja perheen.”

”Isäni sanoi äidilleni, vähän hymyillen: – Et sinä saa silloin suuttua, kun minä vihanen olen.”

Lukijat jakavat parhaat parisuhdevinkit.

Kipinä säilyy, kun huomioi toista arjen kiireissäkin

Suhteen kipinä rakennetaan arjen keskellä pienin teoin. ”Tavallinen arkielämä on parasta”, huomauttaakin yksi lukija. Kosketus siellä, kaunis sana täällä – aina ei tarvita suuria eleitä.

”Koskettelu eli vaikka vain hipaisu ohimennen antaa vahvan pohjan ja katse. Kuuntelemisen jalo taito, kumpikin osaa kuunnella ja kummankin on helppo puhua asioitaan, kun tietää, että toinen todellakin kuuntelee. Näiden jälkeen tulee se seksi, joka tulee näin normaalisti, omaansa himoiten.”

”Intiimi läheisyys on suhteen liima. Se, että ollaan ME. Parisuhde on tärkein. Vasta sen jälkeen tulevat lapset.”

”En tiedä kipinästä, mutta huumori tekee hyvää ja että yleensä nauretaan välillä. Ei aina olla naama peruslukemilla.”

”Nainen tekee usein aloitteen seksissä – vaikka ei niin kiinnostaisikaan. Mutta syttyyhän sitten itsekin, kun mies innostuu!”

”Keskinäistä vetovoimaa pitää olla alun alkaen, mutta vasta arki näyttää, onko parista yhdessä eläjiksi. Pitää olla yhteisiä harrastuksia, mutta myös itsenäistä olemista. Nuoruuden liiton jälkeen en kestä jatkuvaa yhdessäoloa.”

”Löydä joka päivä se asia, mihin toisessa ihastuit. Toinen ei ole täydellinen, mutta en ole minäkään. Sano päivittäin puolisollesi, että rakastat, olkaa joka päivä lähekkäin, kosketus on tärkeää, myös mies tarvitsee läheisyyttä ja kosketusta.”

Kommentoi

Kommentoi juttua: ”Näyttelemisen taidot kannattaa hyödyntää teatterin lavalla, ei suhteessa” – lukijat paljastavat parhaat parisuhdevinkkinsä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.