Suhteet

Seksivälineillä voi saada parempaa seksiä – seksuaaliterapeutti neuvoo, mitä seksivälineitä kannattaa kokeilla

Romanttisella tunnelmalla, pitsiasuilla ja liukuvoiteilla on sijansa makuuhuoneen iloissa, mutta milloin kannattaa kokeilla hieromasauvaa, penisrengasta tai muuta seksivälinettä? Kysyimme asiaa seksuaaliterapeutilta.

Seksivälineitä kannattaa kokeilla, jos kaipaa sooloseksiin uusia ideoita, monipuolisuutta ja nautinnollisuutta. Niistä voi olla iloa parisuhteen seksissä ja ne voivat olla avuksi, jos kaivatut seksitoiminnot eivät tunnu onnistuvan.

Lue myös: Nämä ovat naisten eniten ostamat seksivälineet

Naiset eivät aina saa orgasmia yhdynnän aikana. Siinä voi auttaa, jos esimerkiksi hieromasauvan avulla lisätään stimulaatiota haluttuun kohtaan. Jos yhdyntä on ohi liian nopeasti tai yhdyntää ei ole, nautintoa voi jatkaa ja tuottaa vaikka moottoroidun vibraattorin tai klitoriskiihottimen avulla.

Myös joidenkin sairauksien ja vammojen yhteydessä seksivälineiden avulla voidaan saavuttaa sellaisia seksuaalisen nautinnon kokemuksia, jotka eivät muuten olisi mahdollisia.

Sydänvaivoista kärsivän tai raskaana olevan ei tule käyttää sähköimpulsseja antavia laitteita. Kumiallergisen kannattaa suosia silikonimateriaaleja.

Auttavatko seksivälineet terveysongelmissa?

Lantionpohjan lihaksia voi treenata geishakuulilla. Hieromasauvalla voidaan ehkäistä gynekologisten syöpähoitojen aiheuttamaa emättimen kuroutumista.

Miehellä penispumppu ja peniksen tyveen pujotettava penisrengas auttavat pitämään verenkierron peniksessä, jolloin erektio säilyy varmemmin.

Seksuaalitoimintoihin liittyvissä haasteissa ei useinkaan ole kyse vain oikeanlaisen seksuaalisen stimulaation puutteesta. Haasteet voivat liittyä esimerkiksi stressiin, väsymykseen, elämäntilanteeseen, aikaisempiin negatiivisiin kokemuksiin, parisuhteen dynamiikkaan, sairauksiin, päihteiden käyttöön ja lääkityksiin.

Mitä terveyshyötyjä liittyy orgasmeihin?

Orgasmissa vapautuu mielihyvähormoneja, kuten oksitosiinia ja endorfiinia. Ne vaikuttavat stressihormoneihin ja unen laatuun. Miehillä on tutkittu siemensyöksyjen ehkäisevän eturauhassyöpää ja sydänsairauksien riskiä.

Lue myös: Näin saat voimakkaan orgasmin – harjoitukset sormitestistä rypistykseen

Jos on häveliääksi kasvanut, miten suhtautua seksivälineisiin?

Kannustaisin tutkimaan asenteitaan ja niistä kumpuavia tunteita. Onko kotikasvatuksesta esimerkiksi seurannut se, että kokee seksin hävettävänä asiana? Kun menneet kokemukset ja tunteet tiedostaa, niiden kahlitsevasta voimasta voi pyrkiä vapautumaan.

Miten ottaa seksivälineiden käyttö puheeksi kumppanin kanssa?

Suosittelen suoraa puhetta positiivisessa hengessä: mitäs jos mekin kokeilisimme tällaista? Leikillisyys ja huumori ovat hyvästä, toisen syyttäminen huonosta seksistä pahasta.

Voiko seksivälineitä suositella yksinäiselle seksuaalisuuden ylläpitoon?

Kyllä. Säännöllinen seksi ja itsetyydytys ylläpitävät seksuaalisia haluja. Seksuaalisella aktiivisuudella ja orgasmeilla on positiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin.

Onko vaarana, että välineiden jälkeen tavallinen seksi tuntuu tylsältä?

Mitä on tavallinen seksi? Seksin ei tarvitse olla huonoa, jotta sitä voi rikastuttaa seksivälineillä. Toki jos vibraattorin värinä pitkään käytettynä turruttaa klitorista, voi olla, että kumppanin sormien kosketus ei heti perään tunnu juuri miltään.

Hyvää seksiä voi olla myös ilman orgasmia, mutta jos välineiden avulla nautinnon voi saada, niin miksi niitä ei kokeilisi?

Miten hankkia seksiväline huomaamattomasti?

Seksivälineitä voi hankkia alan verkkokaupoista postitse. Paketit ovat neutraaleja ja hienovaraisia. Eli seksivälineen voi hankkia täysin huomaamattomasti.

Kysymyksiin vastasi seksuaaliterapeutti ja sairaanhoitaja Annukka Lavikainen.

Lue myös: Oletko samanlainen seksinharrastaja kuin muutkin suomalaiset? Tee testi!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seksivälineillä voi saada parempaa seksiä – seksuaaliterapeutti neuvoo, mitä seksivälineitä kannattaa kokeilla

Aamupuuroa

Ihan aikuisten oikeasti. Eikö näitä juttuja ole ihan oksetukseen asti tarjolla ja joka tuutista tulevina. Missään ei välty kuulemasta, näkemästä jos jonkin sortin vippaskonstia tai lääkitystarvetta, jotta sänkykamarisessiot ei pääse menemään ohi tai unohtumaan päivän tärkeimpinä asioinamme.
Jos ei onnettomat, kykenemättömät osaa itse apuja osaamattomuutensa hakea niin onko tämäkään vkolehti se ainut oikea tiedon jakaja ja ns. ammattigurujen kertomana vielä kaiken lisäksi.
Miten olisi Video neuvojen tukena ja rautalankamallina? Menisi hienot ohjeistukset paremmin tiedon nälkäisille ja ymmärretyksi ja perille.
Terveyteen parhaiten vaikuttavina asioina, pitäisi suurimman osan ihmisistä tässäkin hyvinvointimaassamme alkaa katsoa ohjeita ihan jostain muusta kuin sexistä.
Lihavuus, laiskuus liikkumiseen ja alkoholin ym. käyttö vie terveyden peruspilarit metsään ja niihinhän ei kukaan uskalla puuttua tai niiden terveysvaikutuksista ei sanaakaan saa kellekään sanoa.
Peili jokaiselle ja mietintämyssy päähän, millä omasta elämästä saa vielä parempaa ja vanhanakin vielä jaksaa hymyillä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.