Hyvinvointi

Tiedätkö, mikä on suihkulähdeorgasmi? Näin sinäkin voit kokea sen!

Pissattaako seksin aikana? Ei hätää! Luultavasti tuntemuksen aiheuttaa lähestyvä suihkulähdeorgasmi.

Oletko koskaan kuullut puhuttavan suihkulähdeorgasmista, suihkuorgasmista tai naisen ejakulaatiosta? Tai ehkä olet kuullut sanan squirttaaminen? Ne viittaavat kaikki samaan asiaan. Suurimman osan vulvallisista on mahdollista kokea tällainen kostea orgasmi, kertoo seksuaaliterapeutti Susanna Syld

Mikä on suihkulähdeorgasmi?

Squirttaaminen eli suihkuorgasmi eli suihkulähdeorgasmi tarkoittaa vulvallisen henkilön ejakulaatiota.

Suihkulähdeorgasmissa naisesta tulee nestettä, joka ei kuitenkaan ole pissaa. Nesteen seassa saattaa olla jonkin verran pissaa, mutta virtsaa neste ei kokonaan ole. Neste on enemmänkin ohutta, vesipitoista ja vaaleaa.

Hyvin monien naisten on mahdollista kokea squirttaaminen. Monet naiset ja muut vulvalliset voivat kokea suihkulähdeorgasmin myös tietämättään, jos nestettä tulee vain vähän. Yleensä nestettä kuitenkin tulee enemmän ja sen voi mitata jopa deseissä.

Ennen ejakulaatiota useimmille vulvallisille tulee pissahätämäinen tunne ja suurin osa tunnistaa sen ensin. Normaalissa reaktiossa ihminen pidättelee sitä.

”Se säikähdys siitä, että apua nyt pissaa kesken seksin sänkyyn, ihminen automaattisesti pidättää ejakulaation”, seksuaaliterapeutti Susanna Syld sanoo.

Lue myös: Paras seksilelu naiselle x 4 – mukana vibraattori, jolla saa orgasmin minuuteissa!

Miltä squirttaaminen tuntuu?

Useat ihmiset kokevat ejakulaation nautinnolliseksi ja euforiseksi. Se voi tulla voimalla ja se on ihan tavallista.

Usein ajatellaan, että squirtata voi vain kerran, mutta suihkuorgasmi voi tulla monta kertaa peräkkäin. Nesteen määrä usein vähenee jokaisella kerralla.

Nainen voi saada orgasmeja ja vielä lisäksi ejakulaation. Monilla ne voivat tulla samaan aikaan, joskus ejakulaatio vaatii enemmän aikaa tullakseen.

Nainen hymyilee sängyssä
© iStockphoto

Lue myös: Lantionpohjan lihasten vahvistaminen kannattaa! Harjoitukset sormitestistä rypistykseen

Mistä suihkulähdeorgasmin neste tulee?

Siitä, mistä suihkulähdeorgasmin neste tulee, on ristiriitaista tietoa. Tutkimusten valossa neste varastoituu virtsarakkoon, mutta neste ei kuitenkaan ole virtsaa, vaan sitä voi tulla vähän nesteen mukana.

”Itse en täysin usko virtsarakkoteoriaan, sillä siinä on monta ontuvaa kohtaa, kun verrataan sitä ihmisten kokemuksiin.”

Moni ihminen sanoo suihkuorgasmin jälkeen käyneensä vessassa ihan normaalisti pissalla. Syldin mukaan virtsarakossa ei voi olla kahta erilaista nestettä varastossa.

Lisäksi moni vulvallinen on sanonut, että neste ei pääse tulemaan ulos, jos penis tai lelu on vielä sisällä. Tämä viittaa Syldin mukaan myös siihen, että squiratessa neste ei tule virtsarakosta, sillä virtsaputken suu on vaginan ulkopuolella.

Lue myös: Tajunnanräjäyttävä orgasmi naiselle? Tämä helppo harjoitus saa ihmeitä aikaan

Miten squirttaaminen onnistuu? Mitä kannattaa tehdä, jotta ihminen saisi suihkuorgasmin?

Mikään seksissä ei tule väkisin suorittamalla ja toteuttamalla. Suorittamisen tunne vie vain kauemmaksi nautinnosta.

G-pisteen hyväily sormin on usein asia, joka laukaisee suihkuorgasmin, mutta se voi tapahtua myös yhdynnässä tai lelulla.

Usein liikkeen pitää olla voimakasta edes takaisin hyväilyä, mutta on yksilöllistä, miten ihmiset suihkuorgasmin saavat. Jotkut vulvalliset ejakuloivat aina seksissä, toiset eivät välttämättä ole kokeneet suihkulähdeorgasmia koskaan.

Turvallinen ja luottavainen olo kumppanin kanssa on tärkeä asia seksistä nauttimiseen. Kannattaa kokeilla eri asentoja, jotka stimuloivat G-pistettä eri tavalla.

Myös itsevarmuus ja oman kehon vapaus edistävät ejakuloimista. Ihmisen täytyy opetella ottamaan vastaan vahva mielihyvän tunne. Pitää antaa itselleen lupa pysähtyä hetkeen. Tärkeintä on antaa itselle lupa nauttia myös tästä kosteasta orgasmista.

Lue myös Anna.fi: Syvässä orgasmissa myös mieli on mukana – seksuaaliterapeutti kertoo, mihin naisen orgasmin tavoittelussa oikeasti kannattaa kiinnittää huomiota

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiedätkö, mikä on suihkulähdeorgasmi? Näin sinäkin voit kokea sen!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.