Hyvinvointi

Tuntuuko elämä kiireiseltä ja stressaavalta? Testaa, mikä rentoutumistapa sopii juuri sinulle

Tee Kotilieden testi ja selvitä, mikä rentoutumistapa sinun kannattaisi ottaa kokeiluun!

Kun syke nousee, nukahtaminen takkuaa, huolet pyörivät mielessä tai arkiaskareiden tekeminen tuntuu vaikealta, saattaa syynä olla stressi. Samat rentoutuskeinot eivät kuitenkaan välttämättä toimi kaikille, sillä stressin oireet vaihtelevat stressityypeittäin.

Ylikierroksillä käyvän on parempi rauhoittua metsäkävelyn tai joogan parissa sykettä nostattavan juoksulenkin sijaan. Ahdistunutta saattaa piristää tanssi, jossa yhdistyvät aktiivinen liikunta ja ihmisten kohtaaminen. Lamaannuttavasta pitkäaikaisesta stressistä ja masennuksesta kärsivää voivat puolestaan auttaa rutiinit.

Kokosimme Kotilieden jutuista erilaisia keinoja purkaa stressiä ja rauhoittua. Testaa, mikä rentoutumistapa sopii sinulle!

Testaa, mikä rentoutumistapa sopii sinulle!

Testi ei ole terveydenhuollon ammattilaisten laatima. Jos epäilet kärsiväsi masennus- tai ahdistusoireista, voit tehdä mielialakyselyn (R-BDI) ja lukea ohjeet hoitoon hakeutumisesta esimerkiksi Mielenterveystalon nettisivuilla.

Lue myös Anna.fi: Meditointi lievittää stressiä, parantaa unta ja alentaa verenpainetta – näin sen harjoittamisessa pääsee helposti alkuun

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuntuuko elämä kiireiseltä ja stressaavalta? Testaa, mikä rentoutumistapa sopii juuri sinulle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.