Liemessä-bloggari Jenni Häyrisen perheen uuden kodin keskipiste on tietysti avokeittiö

Ruokavaikuttaja Jenni Häyrisen uusi koti merkitsi myös uutta alkua parisuhteessa. ”Olen joka päivä niin onnellinen tästä kodista.”

Teksti Katri Keihäri

Kuvat Niclas Mäkelä

Liemessä-blogia pitävä Jenni Häyrinen vaikuttaa levolliselta ja tyytyväiseltä, kun kiertelemme perheen äskettäin valmistuneessa keittiössä, joka on kuin tehty yhteisiin kokkaushetkiin. Keittiön harmaanvihreä väri ja tiikkipinnat luovat ikkunoista pilkottavien vehreiden puiden kanssa herkullisen väripaletin avaraan tilaan, jossa on myös roosan väreissä hehkuva olohuone. Keittiö ja koko asunto on läpikäynyt hurjan remontin samoin kuin pariskunnan suhde.

”Muutama vuosi sitten meille tuli vähän ryppyjä rakkauteen ja muutimme erillemme. Toinen meistä asui aina vuoroviikoin vuokrakolmiossa lasten pysyessä vanhassa kodissamme. Tarina päättyy onnellisesti, sillä halusimme takaisin saman katon alle. Itseäni kuitenkin ahdisti palaaminen vanhaan asuntoon, joka oli meille paitsi liian pieni myös muistutti vanhasta suhteesta. Ilmoitin, että tähän pitää keksiä nyt jotain muuta.”

Niinpä Jenni, hänen miehensä ja heidän kaksi lastaan muuttivat kaikki vuokrakolmioon asumaan, kun vanha koti oli myyty ja uutta etsittiin. Tilaa oli niukasti, ja koronapandemia pahensi tilannetta vielä entisestään.

06.01.2022

X