14 eri sänkyä ja hurja remontti – Näin rintamamiestalosta kuoriutui kaunis koko perheen koti

Harmoninen, vanhaa kunnioittava koti syntyi asukkaan Emma Alftanin ja sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvaksen ystävyyden ja huumorin sävyttämän yhteistyön tuloksena.

Teksti Anna-Kaisa Melvas

Kuvat Viola Virtamo

”Ystäväni Emman perheen koti Herttoniemessä on ollut sisustusprojekteistani pisin. Olen suunnitellut sitä vuosien varrella kuin omaani. Välillä kodissa on tehty isoja muutoksia, välillä olemme edenneet hitaasti lattialista kerrallaan.

Talo on minulle tärkeä, sillä siihen liittyvät muistot eivät ulotu vain ystäväni perheeseen. Olen vieraillut kodissa aikaisemminkin 1980-luvulla, kun silloinen poikaystäväni asui siellä. Talo on kokenut ­useamman perheen remontit vuosikymmenten aikana, mutta muistot kotibileiden tunnelmasta ovat edelleen tallella.

Vanhan rintamiestalon henkeä ovat monet edellisten asukkaiden pintapuoliset remontit yrittäneet latistaa. Päätavoitteeni onkin ollut vanhan elvytys niin hyvin ja kustannustehokkaasti kuin mahdollista. Emman energinen suhtautuminen remonttiprojekteihin on ollut ihailtavaa. Ulkopuolisen silmin hänelle on ollut aivan sama, onko kyse katto-, putki- vai keittiöremontista. Asiat organisoidaan ja laitetaan tapahtumaan.

20.06.2022

X