Aromikas mansikkahillo
Aromikas mansikkahillo kruunaa kesäiset lettukestit. Mansikkahillo saa makua appelsiinista, sitruunasta ja kirpeästä limetistä.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 500 g kivettömiksi käsiteltyjä nektariineja tai persikoita
- 500 g mansikoita
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
- 500 g hillosokeria
Valmistusohje
1. Halkaise hedelmät ja poista kivet. Persikat on hyvä kastaa kiehuvaan veteen ja kuoria. Leikkaa hedelmät kuutioiksi. Perkaa mansikat.
2. Mittaa hedelmät ja marjat kattilaan. Lisää joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori ja puristettu mehu. Lisää joukkoon hillosokeri, kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna hillon kiehua noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Anna mansikkahillon hieman jäähtyä ja kaada se puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje puhtailla kansilla ja säilytä mansikkahillo viileässä.
Kokeile myös muita hilloreseptejä: Limetti-mansikkahillo Kirsikkahillo Vadelmahillo Ruoka.fi: Lakkalikööri
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aromikas mansikkahillo