Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aromikas mansikkahillo

Aromikas mansikkahillo kruunaa kesäiset lettukestit. Mansikkahillo saa makua appelsiinista, sitruunasta ja kirpeästä limetistä.

Ainekset

  • 500 g kivettömiksi käsiteltyjä nektariineja tai persikoita
  • 500 g mansikoita
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
  • 500 g hillosokeria

Valmistusohje

1. Halkaise hedelmät ja poista kivet. Persikat on hyvä kastaa kiehuvaan veteen ja kuoria. Leikkaa hedelmät kuutioiksi. Perkaa mansikat.

2. Mittaa hedelmät ja marjat kattilaan. Lisää joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori ja puristettu mehu. Lisää joukkoon hillosokeri, kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna hillon kiehua noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Anna mansikkahillon hieman jäähtyä ja kaada se puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje puhtailla kansilla ja säilytä mansikkahillo viileässä.

Kokeile myös muita hilloreseptejä: Limetti-mansikkahillo Kirsikkahillo Vadelmahillo Ruoka.fi: Lakkalikööri


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aromikas mansikkahillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.