Gluteeniton marja-toscapiirakka
Gluteeniton marja-toscapiirakka ihastuttaa kardemummalta maistuvalla rapealla pohjalla, raikkaalla marjatäytteellä ja makealla mantelisella toscakuorrutuksella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton marja-toscapiirakka, pohja
- 150 g margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 2 munaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
Gluteeniton marja-toscapiirakka, päälle
- 3 dl punaherukoita
- 1 dl vadelmia
- 1 tl kanelia
Gluteeniton marja-toscapiirakka, kuorrutus:
- 100 g margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 rkl kermaa
- 1 ½ rkl appelsiini- tai marjamehua
- 100 g mantelilastuja
Valmistusohje
Gluteeniton marja-toscapiirakka leivotaan helposti näin:
- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoitakuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27 cm) ja paista uunissa 175 asteessa 15 minuuttia.
- Kun pohja paistuu, valmista toscakuorrutus. Mittaa toscakuorrutuksen kaikki aineet kattilaan ja anna kiehahtaa.
- Levitä marjat puolikypsälle piirakkapohjalle ja ripottele päälle kaneli. Nostele toscakuorrutus marjojen päälle ja paista vielä uunissa 20-30 minuuttia, kunnes gluteeniton marja-toscapiirakka on kypsä.
Vinkki! Piirakasta saat myös täysin laktoosittoman käyttämällä laktoositonta margariinia ja laktoositonta kermaa tai soijakermaa.
Muita gluteenittomia herkkuja:
Lue myös Anna.fi: Astridkakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton marja-toscapiirakka
Siis niiin hyvää. Vuosien suosio.