Hummustahna
Lempeä hummus syntyy trendikkäistä kikherneistä. Tarjoa hummuksen kanssa tuoreita kasviksia ja ruisnachoja. Kokeile myös lämpimänä muhennoksena.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
PERUSOHJE
- 4 dl kikherneitä
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl tahinia
- 1 tl juustokuminaa
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 punajuuri tai
- 2 porkkanaa tai
- 1 avokado
- ½ limetinmehua
LISÄKSI
- oliiviöljyä
- paprikajauhetta
- korianteria ja lehtipersiljaa
Valmistusohje
Hummustahna tehdään näin:
1. Esivalmistele ensin makua antava aine. Keitä punajuuri kuorineen kypsäksi. Jäähdytä, kuori ja leikkaa pienemmäksi. Kuori porkkanat, paloittele ja keitä kypsäksi. Jäähdytä.
2. Tee hummus kahdessa osassa, lisää toiseen punajuuret tai porkkanat ja toiseen halkaistu ja paloiteltu avokado ja limetinmehu. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi massaksi.
3. Ohenna tarvittaessa vedellä tai lisää öljyä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lusikoi kulhoon ja anna maustua jääkaapissa peitettynä noin 30 minuuttia. Juuri ennen tarjoilua tee lusikan kuperalla puolella kuoppa ja valuta siihen oliiviöljyä, ripottele pinnalle paprikajauhetta. Mausta hummustahna halutessasi tuoreita yrttejä.
Vinkki: Tarjoa hummuksen kanssa tuoreita kasviksia ja ruisnachoja. Kokeile myös lämpimänä muhennoksena.
Lisää reseptejä:
Kasvishummus x 3 Maa-artisokkahummus Mustapapu-hummus Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hummustahna