Isoäidin tilli-etikkakurkut
Isoäidin tilli-etikkakurkut ovat kesäruokien klassikkoja. Laita tillikurkkuja voileivälle, nauti grilliruokien lisukkeena tai tee niistä salaatti retiisisiivujen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Isoäidin tilli-etikkakurkut
- 2 kpl tuoretta kurkkua tai
- tilliä
Mausteliemi:
- 1 dl hienoa sokeria
- 1 dl etikkaa
- 1 ½ dl vettä
- 1 ripaus suolaa
Valmistusohje
Isoäidin tilli-etikkakurkut valmistuvat näin helposti:
- Mittaa pulloon sokeri, etikka ja vesi. Ravistele pulloa, kunnes sokeri liukenee. Maista mieleinen happamuus.
- Kuori kurkku perunankuorimaveitsellä kokonaan tai osittain sen verran, että jää ohut vihreä raita. Leikkaa kurkku hyvin ohuiksi viipaleiksi, mausta hienonnetulla tillillä ja ripauksella suolaa. Kaada maustelientä sopiva määrä kurkkujen päälle.
- Isoäidin tilli-etikkakurkuista teet raikkaan salaatin, kun laitat tilli-etikkakurkut lautaselle ja siivilöit joukkoon retiisiä.
Katso myös: Pikkelöidyt avomaankurkut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hölskypotut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Isoäidin tilli-etikkakurkut