Italialainen munakas
Italialainen munakas täytetään kirsikkatomaateilla ja tarjotaan raikkaiden versojen sekä paahdettujen pinjansiementen kera. Nauti lisänä rapeakuorista leipää.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Italialainen munakas:
- 4 kpl kananmunaa
- 1 rasia versoseosta tai mizunaa
- ½ dl raastettua parmesaanijuustoa
- 1 tilkka kermaa
- suolaa
- mustapippuria
- kirsikkatomaatteja
- pinjansiemeniä
- balsamisiirappia
Valmistusohje
Italialainen munakas valmistuu näin nopeasti ja helposti:
1. Riko munat kulhoon, sekoita joukkoon parmesaaniraaste, kerma, suola ja pippuri. Lisää puolet versoseoksesta mukaan.
2. Puolita kirsikkatomaatit. Kaada munakasseos pannulle, lisää kirsikkatomaatit. Paista kunnes munakas on hyytynyt.
3. Paahda pannulla pinjansiemeniä hetki. Sekoita versoseoksen joukkoon öljyä.
4. Leikkaa italialainen munakas annospaloiksi, asettele lautasille. Lisää munakkaan viereen tai päälle öljyistä versoseosta. Ripottele sen päälle pinjansiemeniä ja balsamisiirappiraitoja.
Katso myös: Osaatko valmistaa munakkaan? Näin onnistut varmasti – katso 5 parasta ohjetta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehevän munakkaan salaisuus ja 36 munakasreseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Italialainen munakas