Jauhelihavartaat
Jauhelihavartaat kypsyvät kesäkeittiössä muurinpohjapannulla tai parilalla. Chili ja valkosipuli tuovat vartaisiin makua ja potkua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
Jauhelihavartaat
- 400 g jauhelihaa
- 1 kpl keltuainen
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 0.5 tl chiliä
- 1 tl jauhelihamaustetta
- 1 tl grillaus-ja yleismaustetta
Valmistusohje
Jauhelihavartaat tehdään näin helposti:
Jauhelihavartaat kypsyvät kesäkeittiössä muurinpohjapannulla tai parilalla ja pysyvät kuumina.
- Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin puoli tuntia ennen grillausta, jotteivät ne syty palamaan kuumalla muurinohjapannulla.
- Sekoita jauheliha, keltuainen, hienonnettu sipuli ja mausta seos valkosipulilla, chilillä ja jauheliha- ja grillimausteilla.
- Pyörittele jauhelihasta sormea paksumpia pötköjä öljyyn tai veteen kostutetuilla käsillä. Työnnä jauhelihapötköjen päähän tikku.
- Kypsennä paistinpannussa, parilalla tai miedolla lämmöllä muurinpohjapannulla välillä käännellen. Tarjoa chili- tai grillikastikkeen, chutneyn ja retiisi-kurkkusalaatin kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Helpot ja nopeat jauhelihapihvit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhelihavartaat