Kalavoileipäkakku
Keitetyt parsat viimeistelevät katkarapu-kala-voileipäkakun, jossa maistuvat graavisuolattu lohi ja siika. Tämä katkarapu-voileipäkakku on juhlapöydän taattu suosikki!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Kalavoileipäkakku
- 1 vuokaleipä tai
- 12 viipaletta paahtoleipää (4 viipaletta ruisvuokaleipää)
Kalavoileipäkakun kostutus
- ½ dl kalalientä tai
- laimeaa sitruunamehua
lohitäyte
- 150 g graavisuolattua lohta
- 3 rkl ruohosipulituorejuustoa
- tilkka limettimehua
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
munatäyte
- 50 g voita
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 3 rkl mätitahnaa
katkaraputäyte
- 100 g katkarapuja
- 100 g graavisuolattua siikaa
- 1 rkl silputtua tilliä
- 2 rkl ranskankermaa
pinnalle
- 200 g tuorejuustoa
- ½ dl majoneesia tai ranskankermaa
- 400 g katkarapuja tai
- 250 g graavisuolattua lohta
- tilliä ja salaatinlehtiä
reunoille
- keitettyä parsaa
Valmistusohje
Kalavoileipäkakku tehdään helposti näin:
- Kalavoileipäkakku tehdään vuokaleivästä. Leikkaa vuokaleipä pitkittäin kolmeen osaan. Voileipäkakkua varten pitkittäin viipaloitua leipää voi myös tilata. Voit käyttää myös viipaloitua paahtoleipää. Leikkaa leipä kuorettomiksi, samankokoisiksi viipaleiksi. Kakkua on tukeva siirrellä, jos ladot alimman kerroksen ruisvuokaleivästä tai ruispaloista.
- Kostuta leipäpalat varovasti. Jos leipä on hyvin pehmeää, riittävät täytteet kostukkeeksi.
- Valmista tahnat monitoimikoneella pyöräyttäen. Hienonna munavoi kulhossa haarukalla.
- Lado leivät kerroksittain leipävuokaan tai leivinpaperin päälle. Levitä tahnoja kerrosten väliin ja anna kakun tasaantua jääkaapissa foliolla peitetyssä vuoassa tai paperikääreessä ainakin tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Sekoita kuorrutus ja levitä se kakulle. Koristele kalavoileipäkakku.
Vinkki: Voit tehdä voileipäkakun myös vegaanisena, kokeile esimerkiksi Vegaanin voileipäkakkua
Lue myös Anna.fi: Voileipäkakku on juhlien ikisuosikki – näillä ohjeilla onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalavoileipäkakku