Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapuvoileipäkakku

Rapuvoileipäkakku on raikkaan sitruunainen. Sisältä paljastuu jokirapuja, hernetahnaa sekä kurkku-fetatäytettä. Kauniit koristeet valmistuva kuivatuista sitruunaviipaleista. Kuivata sitruunaviipaleita uunissa 60 asteessa yön yli.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Rapuvoileipäkakku

  • 2 pkt (à 500 g) eli 27 paahtoleipäviipaletta (esim. Oululaisen reilu vehnälese )
  • 1 dl kasvislientä

Rapuvoileipäkakku, kurkku-fetatäyte

  • 3 avomaankurkkua raastettuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • ½ valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 100 g fetajuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Rapuvoileipäkakku, hernetäyte

  • 400 g pakasteherneitä
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Rapuvoileipäkakku, lisäksi

  • 200 g jokiravunpyrstöjä suolaliemessä

Rapuvoileipäkakku, kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Rapuvoileipäkakku, koristelu

  • herneenversoja
  • uunikuivattuja sitruunaviipaleita tai tuoreita sitruunaviipaleita

Vuoka

  • irtopohjakakkuvuoka (23 cm)

Valmistusohje

Rapuvoileipäkakku tehdään helposti näin:

1. Tee täytteet valmiiksi. Halkaise kolme avomaankurkkua ja poista siemenet lusikalla. Raasta kurkut ja puristele kurkkuraastetta puhtaan keittiöpyyhkeen välissä hetki. Sekoita kurkku-fetatäytteen ainekset eli kurkkuraaste sekä puolikkaan sitruunan raastettu kuori, puolikas valkosipulinkynsi, sata grammaa fetajuustoa ja sata grammaa maustamatonta tuorejuustoa yhteen sähkövatkaimella. Laita hernetäytteen ainekset eli kaksi pussia pakasteherneitä, yksi purkki ranskankermaa, kaksi ruokalusikallista raastettua tuoretta piparjuurta, 1/4 teelusikallista suolaa ja 1/4 tl mustapippuria tehosekoittimeen ja aja krouviksi tahnaksi. Valuta 200 grammaa jokiravunpyrstöjä suolaliemestä ja leikkaa ravut veitsellä vähän pienemmäksi.

2. Vuoraa kakkuvuoan pohja ja reunat tuorekelmulla. Ota 27 paahtoleipäviipaletta. Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele 1/3 leivistä vierekkäin leikkuulaudalle. Laita vuoka leipien päälle ja leikkaa leivät pohjan muotoon. Ylimääräiset leivät voi kuivattaa korpuksi.

3. Asettele leivät vuokaan. Kostuta kasvisliemellä pullasudin avulla.

4. Lusikoi pohjalle kurkku-fetatäyte ja ripottele puolet jokiravunpyrstöistä päälle. Leikkaa toinen kerros leipää samalla tavalla kuin ensimmäinen. Nosta leivät ensimmäisen täytteen päälle. Kostuta kasvisliemellä.

5. Levitä hernetäyte leipien päälle ja ripottele pinnalle loput jokiravunpyrstöistä. Leikkaa ja asettele loput leivät vuokaan sekä kostuta. Kääri rapuvoileipäkakku tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin yöksi.

6. Vatkaa kuorrutuksen aineet eli yksi paketti maustamatonta tuorejuustoa, yksi purkki ranskankermaa ja yhden sitruunan raastettu kuori sähkövatkaimella. Nosta voileipäkakku vuosta ja poista tuorekelmu. Levitä kuorrutus rapukakun pinnalle ja reunoille.

7. Koristele rapuvoileipäkakku sitruunaviipaleilla ja herneenversoilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2021.

Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

Lue myös Anna.fi: Savulohi-voileipätorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapuvoileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.