Keväinen pääsiäissalaatti
Keväinen pääsiäissalaatti valmistuu käden käänteessä tuoreista kasviksista. Ruokaisuutta salaattiin tuovat avokado sekä keitetyt kanan- tai viiriäisenmunat.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
Keväinen pääsiäissalaatti:
- 4 kpl kananmunia tai 8kpl viiriäisenmunia
- erilaisia salaatinlehtiä
- nippu retiisejä
- 2 kpl kevätsipulia
- pala tuoretta kurkkua
- 2 kpl pihvitomaattia
- 2 kpl avokadoa
salaatinkastike:
- 2 rkl sitruunaöljyä
- tai pähkinäöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- mustapippuria
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
Valmistusohje
- Keitä kananmunia noin 10 minuuttia, viiriäisenmunia 2-3 minuuttia. Jäähdytä munat nopeasti kylmässä vedessä, kuori ja murskaa haarukalla.
- Sekoita kastikeainekset.
- Huuhdo kasvikset ja erilaiset salaatit (vuonankaalia, punasalaattia, rucolaa ja lehtisalaatteja). Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi malto. Halkaise avokadot, poista kivi ja koverra hedelmämalto kuorista. Leikkaa avokadot kuutioiksi. Kokoa salaatti annoksiksi ja pirskota päälle kastiketta.
Kokeile myös näitä salaattireseptejä: Fenkolisalaatti Mimosasalaatti Kvinoa-nokkossalaatti Ruoka.fi: Kukkakaali-linssisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keväinen pääsiäissalaatti