Kurkkusalaatti
Kurkkusalaatti on suolaisen makea ja sopivan mausteinen. Se tuo mieleen mummolan maut. Ota talteen Kotilieden suosittu kurkkusalaattiohje, jolla onnistut varmasti!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kurkkusalaatti
- 1 kg avomaankurkkuja, kasvihuonekurkkua tai kesäkurpitsaa
- 200 g sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku tilliä
Mausteliemi
- 2 dl vettä
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 4 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sinapinsiemeniä
Valmistusohje
Paras kurkkusalaatti tehdään näin:
1. Käytä säilöntään vain hyvälaatuisia raaka-aineita, puhdista ainekset hyvin. Käytä teräksisiä tai pinnoitettuja kattiloita, älä alumiinisia. Pese purkit, pullot ja kannet hyvin. Kuumenna astiat ennen purkittamista. Helppo tapa valmistella purkit ja kannet säilöntäkuntoon on pestä ne kuumalla ohjelmalla astianpesukoneessa, jolloin ne ovat kuumia ja heti käyttövalmiita.
2. Huuhdo ensin noin kilo kurkkuja huolella ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli.
3. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne.
4. Lisää kasvikset liemeen ja keitä viitisen minuuttia.
5. Lusikoi kurkkusalaatti puhtaisiin lasitölkkeihin, täytä pintaan asti ja sulje heti kansilla. Jäähdytä. kurkkusalaatti.
6. Säilytä lasitölkit viileässä.
Lue myös: Säilöntä tallettaa kesän maut ja Parhaat vinkit säilöntään
Lue myös Anna.fi: Kurkku-sipulirelissi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurkkusalaatti
Teen jo toista satsia 3kg kurkkuja hyvä ohje
Paras tähän asti , t.hartsa
Kuinka viileä on tarpeeksi viileä, jos jää-viileäkaapissa ei tila riittäisi eikä kylmiötä ole? Alakerrassa olisi lämmittämätön varastohuone…🤔
Kuinka viileä on tarpeeksi viileä, jos jää-viileäkaapissa ei tila riittäisi eikä kylmiötä ole? Alakerrassa olisi lämmittämätön varastohuone…🤔
Kuinka viileä on tarpeeksi viileä, jos jää-viileäkaapissa ei tila riittäisi eikä kylmiötä ole? Alakerrassa olisi lämmittämätön varastohuone…🤔