Kurpitsakakku
Kurpitsakakku on mehevän kostea kahvikakku, joka on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta. Kakun voi leipoa myös omenahillosta. Tämä ohje on Kotilieden lukijakilpailun parhaimmistoa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kurpitsakakku:
- 2-3 dl vähäsokerista kurpitsa- tai omenahilloa
- 100 g suolatonta voita
- 200 g valkosuklaata
- 4 (luomu)kananmunaa
- 1 dl erikoishienoa sokeria
- 1 ps (80 g) mantelirouhetta
- 1 ps (80 g) jauhettua mantelia
- 1 ⅓ dl karkeita vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljajauhetta
Valmistusohje
Kurpitsakakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele torvellinen kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kuumennna uuni 180 asteeseen.
2. Sulata voi kasarissa ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä hetki. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen kurpitsahillo. Sekoita tasaiseksi.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten käsin.
4. Lisää jäähtynyt voi-valkosuklaa-hilloseos hyvin sekoittaen. Varo kuitenkin sekoittamasta taikinaa liikaa.
5. Sekoita mantelirouhe, -jauhe, vehnäjauhot, leivin- ja vaniljajauhe hyvin keskenään. Lisää jauhoseos varovasti taikinaan ja kaada valmis seos vuokaan. Taikina jää melko notkeaksi, mutta tasoita kuitenkin taikinan pinta. Paista kurpitsakakkua 180 asteessa noin 40-45 minuuttia. Tärkeää: Tarkista kakun kypsyyttä puutikulla ensimmäisen kerran noin 40 minuutin kuluttua. Jos kakku on vielä raaka, jatka kypsennystä kaksi minuuttia kerrallaan. Kurpitsakakun pitää olla juuri ja juuri kypsä (samaan tyyliin kuin porkkakakkua paistettaessa).
6. Nosta kypsä kurpitsakakku ritilän päälle jäähtymään noin tunniksi, mutta peitä pinta esimerkiksi voipaperilla, jotta kosteutta ei haihtuisi liikaa. Kumoa kakku ja nosta peitettynä kylmään jäähtymään. Kurpitsakakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta.
Resepti: Hilkka Juhola-Puha, Hyvinkää
Kokeile myös muita meheviä kakkureseptejä: Viikunakakku Mehevä taatelikakku Punssikakku Ruoka.fi: Pähkinäinen porkkanakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurpitsakakku