Makaronilaatikko maa-artisokalla
Makaronilaatikko maa-artisokalla on sopii syötäväksi sellaisenaan, mutta se on myös mehukas kumppani syksyisille liharuoille.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Makaronilaatikko maa-artisokalla:
- 500 g maa-artisokkia
- 4 dl makaronia
- 2 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 1 dl juustoraastetta, esim. Västerbotten
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Makaronilaatikko maa-artisokalla tehdään helposti näin:
1. Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Keitä myös makaronit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta makaronit.
2. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, puolet juustoraasteesta sekä mausteet.
3. Nosta voideltuun uunivuokaan puolet makaronista ja kaada päälle maa-artisokat. Nostele päälle loput makaroneista. Valuta päälle muna-maitoseos. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
4. Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Kokeile myös muita maukkaita makaronilaatikoita: Isoäidin makaronilaatikko Pippurinen makaronilaatikko Munaton makaronilaatikko Ruoka.fi: Liha-makaronilaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makaronilaatikko maa-artisokalla