Marinoitu paahtopaisti
Marinoitu paahtopaisti saa makua ja mehevyyttä marinadista, joka sekoitetaan öljystä, katajanmarjoista, valkosipulista ja yrteistä. Marinoitu paahtopaisti on oiva juhlapöydän tarjottava, joka voidaan valmistella hyvissä ajoin etukäteen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Marinoitu paahtopaisti:
- noin 1,5 kg naudan paahto- tai sisäpaistia
- 1 dl rypsiöljyä
- 4-5 katajanmarjaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl kuivattua valkosipulirouhetta
- ½ tl timjamia ja rosmariinia
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
- voita
Valmistusohje
Marinoitu paahtopaisti tehdään helposti näin:
1. Poista paistin pinnalta ylimääräiset kalvot ja kuivaa pinta talouspaperilla. Sivele lihan pintaan ensin puolet öljystä. Murskaa morttelissa katajanmarjat suolan ja muiden mausteiden kanssa tasaiseksi. Hiero mausteseos lihan pintaan. Nosta liha vahvaan pakastuspussiin ja valuta mukaan loppu öljystä. Painele ilma pois pussista ja sulje pussi huolella. Anna lihan maustua jääkaapissa vuorokausi.
2. Nosta paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista paisti huolella joka sivulta kuumalla pannulla.
3. Nosta paahtopaisti uunivuokaan. Hiero paistin pintaan vielä hieman suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paina lihamittari paistin sivusta paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paahtopaistia 125-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes sisälämpötila on noin 58-60-astetta eli paisti on vielä hieman punertava sisältä.
4. Kääri paahtopaisti folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa marinoitu paahtopaisti poikkisyin tarjolle.
5. Tarjoa marinoitu paahtopaisti sesongin mukaan, syksyllä ja talvella uunissa paahdettujen juuresten kanssa ja keväällä esimerkiksi grillatun parsan kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehevä paahtopaisti – näillä vinkeillä onnistut!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoitu paahtopaisti