Paahtokinuski

Paahtokinuski 

30
min
alle 30 min
Paahtokinuskia voi tarjoilla tuoreiden tai jäisten pakastemarjojen, hedelmälohkojen, jäätelön tai uuniomenoiden kastikkeena. Se sopii myös kuorrutteeksi tai täytteeksi kakkuihin, muffineihin ja leivoksiin.

Ainekset

2 dl Siro- tai kidesokeria
2 dl kuumennettua kuohukermaa
1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna kerma mikrossa tai pienessä kasarissa.

2. Kaada sokeri kuivan valurauta- pannun pohjalle. Kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri alkaa sulaa ja saada väriä. Liikuttele pannua. Toimi nopeasti, sokeri palaa helposti.

3. Kaada kuuma kerma sulaan sokeriin ja sekoita teräslusikalla. Keitä, kunnes seos sakenee tasaiseksi kinuskiksi. Lisää lopuksi nokare voita.

Kokeile myös muita kinuskireseptejä:

Pikakinuski
Suklaa-kinuskibrowniet
Affogato espresso-kinuskikastikkeella
Pähkinäkinuskit
Ruoka.fi: Kinuskilla kuorrutettu inkiväärikakku

Pekka Holmström / Otavamedia