Pähkinäpullat
Pähkinäpullat täytetään macadamia- tai saksanpähkinöillä ja kypsennetään somissa paperivuoissa. Täytettä on reseptissä puolelle annokselle taikinaa, joten osasta taikinaa voi leipoa vaikka kirsikkapullia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 2 tl suolaa
- 13-15 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita tai margariinia
Täyte puolelle annokselle taikinaa
- 50 g pehmeää voita
- 2 dl rouhittuja macademia tai saksanpähkinöitä
- 1 dl sokeria
Voiteluun
- kananmuna
Valmistusohje
1. Käytä taikinaan huoneenlämpöisiä aineksia. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää joukkoon munat, sokeri ja mausteet. Älä kumoa joukkoon koko jauhomäärää kerralla, vaan lisää niitä vähitellen koko ajan hyvin alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämmössä pehmennyt tai juokseva rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
3. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
4. Jaa taikina kahteen osaan. (Tee toisesta taikinapuolikkaasta esimerkiksi kirsikkapullia.)
5. Kauli taikina levyksi ja levitä pähkinätäyte levylle. Kierrä kääröksi ja leikkaa paloiksi.
6. Aseta palat muffinsivuokiin ja kohota liinan alla pellillä noin 15 minuuttia. Voitele pähkinäpullat munalla ja paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäpullat