Pariloitua siikaa ja fenkoli-omenasalaattia
Tämä pariloitu siika valmistetaan aasialaisittain. Fenkoli-omenasalaatti on raikas ja rapsakka, se sopii mainiosti pariloidun siikafileen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Pariloitu siika:
- 4 ruodotonta siikafileetä
- ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
- 1 rkl öljyä
- pala tuoretta inkivääriä
- 2-3 kevätsipulin vartta
- 2 tl öljyä
Fenkoli-omenasalaatti:
- 1 iso (350 g) salaattifenkoli
- 1 hapan omena, esim. Granny Smith
- 1 punasipuli
- 1 limetin mehu
- 2 dl vesikrassia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl Dijon-sinappia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Paloittele siikafileet kolmeen osaan. Öljyä fileet molemmin puolin. Nosta kalat kuumalle grillipannulle nahkapuoli alaspäin. Anna paistua, kunnes nahka on kullanruskea. Käännä kalat ja jatka paistamista vain tovi, jotta ne jäävät mehukkaan kypsiksi. Mausta suolalla. Nosta syrjään odottamaan.
2. Leikkaa inkivääri ja kevätsipulit ohuiksi tikuiksi. Paista kasvikset nopeasti pienessä öljymäärässä.
3. Poista fenkolista varret, halkaise mukula ja huuhtele. Suikaloi ohuiksi lastuiksi ja nosta ne kulhoon. Leikkaa puhdistettu omena kuorineen renkaiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Nosta omenat ja punasipuli kulhoon. Valuta päälle limettimehu.
4. Nostele joukkoon huuhdeltu vesikrassi. Sekoita oliiviöljystä, sinapista ja mausteista kastike ja valuta salaatin joukkoon. Nostele ainekset kevyesti sekaisin.
5. Nostele tarjoiluvadille keko salaattia ja päälle kalapalat. Aseta päälle paistetut inkiväärit ja kevätsipulit.
Katso myös: Siikareseptejä alkupaloista pääruokiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pariloitua siikaa ja fenkoli-omenasalaattia