Pähkinäbriossit
Pähkinäbriossit täytetään mantelimassalla, pähkinöillä ja rusinoilla. Muscovadosokeri tuo makeutta ja aromia valkoisen sokerin sijaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pähkinäbriossit
- 100 g voita tai margariinia
- 3 dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl kardemummaa
- ¼ tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- noin 8 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 3 rkl appelsiinimehua tai -likööriä, esimerkiksi Cointreauta
- 4 rkl keltaisia rusinoita
- 50 g voita tai margariinia
- 1 pkt (150 g) mantelimassaa
- 2 dl pekaanipähkinöitä
- 3 rkl muscovadosokeria
- 1 tl kanelia
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Pähkinäbriossit leivotaan helposti näin:
1. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa, ja kaada sekaan maito. Kuumenna, kunnes seos on kädenlämpöistä. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sekoittaen mausteet ja muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
2. Valmista täyte. Laita rusinat likoamaan mehuun tai likööriin taikinan kohotuksen ajaksi. Nosta rasva pehmenemään ja laita mantelimassa pakkaseen. Murskaa pekaanipähkinät hienommiksi.
3. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä levylle ensin pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeri, kaneli, pähkinämurska ja rusinat liemineen. Raasta pinnalle kylmä mantelimassa.
4. Kääri levy tiukalle rullalle. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin silikoni- tai paperimuffinivuokiin. Anna briossien kohota 15 minuuttia. Voitele munalla. Paista pähkinäbriossit 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.
Lue myös: Joulupulla – suosituimmat joulupullat pikkupullista kransseihin
Lue myös Anna.fi: Satumainen manteliboston
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäbriossit
Niin hyviä olivat vaikka jätin pähkinät pois lasten takia mutta ensi kerralla lisään nekin! Kiitos
Maikukka